NOU: Cumperi orice produs si ai retur sau schimb GRATUIT* in primele 14 zile

Știai că… pijamalele îți pot îmbunătății somnul și sănătatea?

Știai că… pijamalele îți pot îmbunătății somnul și sănătatea?

Să ai un stil de viață sănătos nu înseamnă numai să mănânci sănătos, să faci mișcare și să reduci situațiile stresante. Însă mai înseamnă și să te simți bine atât în interior, cât și în exterior. 

Multe dintre noi considerăm că pentru a fi sănătoase trebuie să ne formăm obiceiuri care să ne schimbe viața radical. Da, uneori este nevoie și de aceste obiceiuri, dar alteori poate fi la fel de simplu ca și a purta pijamalele potrivite pentru somn. Pijamalele pot îmbunătăți calitatea somnului prin:

1. Menținerea unei temperaturi optime a corpului

Deși unii oameni de știință recomandă să dormi fără pijamale, pijamalele au mai multe beneficii, cum ar fi menținerea corpului cald. Pijamalele îți acoperă complet picioarele și îți protejează picioarele de frig pe tot parcursul nopții. În timp ce te poți gândi să adaugi pături în timpul sezonului rece de iarnă, să ai pijamale călduroase în timpul nopților reci este mai eficient. 

2. Prevenirea bolilor

A purta pijamale noaptea scade riscul de răcire sau gripă. În cazul în care accidental te dezvelești în timp ce dormi, vei simții un fior. Într-o astfel de situație, este posibil să nu te trezești imediat pentru a-ți acoperi corpul. Dar dacă ai pijamale pe tine, atunci nu va trebui să-ți faci griji cu privire la faptul că rămâi dezvelit pentru o perioadă de timp pe timpul nopții sau chiar până dimineață. Dacă rămâi dezvelit în somn într-o cameră răcoroasă suficient de mult timp, cel mai probabil vei răci. 

3. Ajutor pentru igienă 

În timp ce o noapte bună de somn te ajută să te reîncarci pentru activitățile de a doua zi, pielea de asemenea, aruncă celulele moarte și se reînnoiește. Celulele moarte ale pielii sunt pline de microorganisme care deși nu sunt dăunătoare, pot provoca probleme dacă ajung într-un loc greșit. Când te culci în pijamale, majoritatea pielii moarte și a bacteriilor vor ajunge în ținuta ta, nu pe cearșafurile de pat. Îmbrăcămintea de dormit acționează ca o barieră între corpul tău și cearșafuri. Prin urmare, trebuie să-ți speli pijamalele corect și regulat. 

4. Confort

Pentru a dormi bine, trebuie să te simți confortabil înainte de culcare. A fi confortabilă în somn te va ajuta să intri într-un somn profund și să rămâi acolo pentru o bună perioadă de timp, fără întreruperi. Poți să găsești un set frumos de pijamale din materialul potrivit pentru pielea ta. Ia în considerare aceste opțiuni atunci când alegi materialul potrivit:

  • Pijamalele de damă din satin: aceste tipuri de pijamale sunt fabricate dintr-un material moale și respirabil și sunt opțiunea perfectă pentru momentele în care dormi la temperaturi mai calde.
  • Pijamalele din catifea: pijamalele din catifea sunt moi, puternice, respirabile și eficiente în prevenirea supraîncălzirii. 
  • Pijamalele din bumbac: acesta este unul dintre cele mai moi materiale pentru pijamale. Pijamalele din acest material sunt ușoare, respirabile și netede. Acestea sunt potrivite pentru temperaturi mai calde. 

Dacă ai probleme cu somnul, pot exista mai multe motive. Cu toate acestea, una dintre cele mai probabile cauze este faptul că nu porți pijamalele potrivite. Asigură-te că pijamalele în care dormi sunt realizate din țesături de bună calitate - moi, respirabile și, cel mai important, confortabile, precum pijamalele din satin pe care le-am amintit mai devreme. Reține faptul că pijamalele pe care le porți afectează în mod direct calitatea somnului. De fapt, studiile au demonstrat că cu cât ai un somn calitativ, cu atât vei avea o gândire mai ascuțită și o stare de spirit mai bună. Din aceste motive, este necesar să găsești o pijama potrivita astfel încât să te trezești sănătos și relaxat în fiecare dimineață. 

Suport clienti Luni-Vineri 10:00 - 14:00

0772 689 924 office@adictiv.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!