NOU: Cumperi orice produs si ai retur sau schimb GRATUIT* in primele 14 zile

Shopaholica-treci dincolo de bariere

Shopaholica-treci dincolo de bariere

 

Ce este un shopaholic?

   Este o persoană dependentă de  cumpărături  întru-un mod compulsiv și care nu are un control asupra situației. Prin cumpărături ne referim la produsele de care nu avem nevoie, însă avem o dorință excesivă de a le cumpără, mai ales atunci când le găsim reduse.

Câte tipuri de shopaholic există?

     În primul rând, ar fi persoanele care cumpără compulsiv diferite haine, această stare putând fi accentuată în momentul în care sunt stresați sau trec printr-o perioadă mai grea. De asemenea, aici se încadrează și persoanele care cumpără produse chiar dacă sunt nesigure și ulterior le returnează. Dacă dorești să îți cumperi ceva, trebuie să o faci în primul rând pentru că ai nevoie de lucrul respectiv, pentru că îți place cu adevărat, nu din dorința de a îl cumpăra pentru a impresiona anumite persoane

Cum să îți dai seama dacă ai devenit shopaholic?

     Îți e greu să te abții în a mai cumpăra lucruri de care nu ai nevoie, îți petreci mult timp atât pe pe internet, cât și în magazine. Ai început să ai probleme în familie din cauza cheltuielilor care au scăpat de sub control și de asemena, de aici apar problemele financiare.

     Efectele pe care le are dependența de cumpărături diferă în funcție de intensitate. Multe persoane care sunt dependente de acest lucru, ajung să aibă probleme financiare, aducând instabilitate în viața lor. De asemenea, poți să te îndepartezi de anumite persoane dragi atunci când ajungi în această situație. Dependența de cumpărături poate apărea în momentul în care ne simțim minunat atunci când ne achiziționăm diverse produse.

Cum să combați această obsesie a cumpărăturilor compulsive?

     Nu mereu ai nevoie de a achiziționa diferite obiecte pentru a te simți bine, încearcă să găsești un hobby care să îți aducă placere pe o perioadă mai lungă de timp și care să fie benefic pentru tine. Ține minte, să te simți bine nu constă în ceva material, poți alege să ieși cu cei dragi la  o plimbare prin parc sau la un film sau să faci sport.

     Dacă faci cumpărături, fie online, fie în magazin, încearcă să faci o listă și să te gândești la hainele de care ai nevoie, de exemplu, să te gândești la obiectele care îți lipsesc cu adevărat din garderoba ta, fie un halat damă, fie o pereche de ghete, și încearcă să te uiți doar după aceste obiecte.

     În cazul în care ai avut o realizare și dorești să te răsfeți cu anumite lucruri, încearcă să cumperi moderat spre deloc și să investești suma respectivă pentru o ieșire cu prietenii, lucru care cu siguranță o să îți aducă amintiri frumoase de lungă durată. De asemenea, cumpărăturile făcute cu moderație ne pot face bine, așa cum afirmă și specialiștii. Însă în momentul în care acest lucru devine o dependență ar trebui tratată.

     Recunoaște problema, acesta ar fi un prim pas spre rezolvarea acesteia. Pune problema în față și încearcă să te asculți pe tine însuți și vezi dacă dorești să o rezolvi sau ești mulțumit cu situația de față. De asemenea, trebuie să analizăm dependența, să vedem de ce facem acest lucru și ce ne împiedică să o rezolvăm, ce avem de câștigat sau de pierdut și cu ce putem înlocui această dependență.

     Astfel, această dependență trebuie tratată, trebuie să încercăm să gasim de unde provine această problemă și rezolvarea acesteia nu poate să fie decât o oportunitate de auto-dezvoltare personală. Trebuie să ne ascultăm mintea și sufletul și să îi acordăm lucruri de care au nevoie, ci nu lucruri materiale în abundență, lucruri care ne fac fericiți pe termen lung, precum un halat damă.

 

Suport clienti Luni-Vineri 10:00 - 14:00

0772 689 924 office@adictiv.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!