NOU: Cumperi orice produs si ai retur sau schimb GRATUIT* in primele 14 zile

Sfaturi esențiale care te vor ajuta să-ți maximizezi productivitatea atunci când lucrezi de acasă

Sfaturi esențiale care te vor ajuta să-ți maximizezi productivitatea atunci când lucrezi de acasă

În timp ce lucrezi de acasă, ai suficientă flexibilitate pentru a-ți face treaba. Dar acest lux se poate transforma adesea într-o oportunitate ratată dacă nu este planificat în consecință.


Ținând cont de acest lucru, îți oferim câteva sfaturi esențiale pentru lucrul de acasă pe care le poți urma cu ușurință.

 

Când lucrezi de acasă, este mai puțin probabil să ieși din casă și să treci printr-o rutină tipică pentru adulți. În plus, distragerile sunt prezente la fiecare pas. Trebuie să înțelegi lucrurile de bază pentru a urma o rutină bine organizată și pentru a evita constrângerile.

 

  • Pregătește-te pentru ziua ta de lucru

 

Care este ținuta ta preferată când lucrezi de la distanță? Pijamale, nu-i așa? Desigur, ar trebui să fie, pe măsură ce ajungi să fii în zona ta de confort. Majoritatea oamenilor nu se deranjează să se îmbrace în timp ce lucrează de acasă. Dar nu așa ar trebui să fie. Trebuie să te pregătești pentru munca ta așa cum o faci de obicei.

 

Da, ai auzit bine. Scoate-ți hainele de dormit. Cămășile de noapte sau pijamalele de damă din satin de pe Adictiv.ro îți oferă confort, un sentiment de libertate și te vor ajuta să te simți frumoasă. Dar purtând pantaloni de trening timp de 48 de ore consecutive, este posibil să nu rămâi productivă. 

 

Nu este necesar să te îmbraci la fel de formal ca la serviciu, dar un simplu act de schimbare a hainelor îți va da un semnal să te trezești și să-ți faci treaba. Este ca o alarmă naturală care te poate menține în alertă pe tot parcursul zilei.

 

A te îmbrăca include toate sarcinile bazate pe aspect — să faci un duș, să-ți faci părul și un machiaj minim. Acești factori te fac să arăți prezentabil. În plus, lucrul de acasă nu înseamnă că oamenii nu te pot vedea. S-ar putea să ți se solicite să te prezinți la întâlniri video, care sunt foarte frecvente în zilele noastre.

 

  • Alegeți un birou de acasă adecvat

 

Care este cel mai bun lucru despre lucrul de acasă? Cel mai probabil, nivelul de confort. Dar, știi că acest confort poate veni cu prețul pierderii productivității, concentrării și obiectivelor vizate?

 

Munca de acasă este convenabilă pentru multe dintre noi deoarece putem sta în pat sau în canapea. Însă acest lucru devine o provocare deoarece este nevoie să reziști tentației de a dormi. 

 

În acest fel, poți fie să cedezi în fața letargiei tale - ceea ce este extrem de demotivant - sau să decizi să ieși din ademenirea cadrului tău tipic acasă. Acesta din urmă este întotdeauna mai bun și mai productiv.

 

S-ar putea să stai în orice loc, să începi să lucrezi la lista de sarcini și, dintr-o dată, un film sau o reclamă se redă la televizor. Care este reacția ta instantanee? Te întorci și arunci o privire, creând astfel o distragere a atenției. Este posibil ca acest lucru să se întâmple din când în când dacă alegi un loc aleatoriu pentru a lucra. Distragerile vor curge din toate punctele de vedere. Prin urmare, a avea un anumit spațiu pentru tine contează foarte mult.

 

Când împrejurimile îți dau mood de lucru, atenția ta este obligată să se apropie de eficiență. Pentru a realiza asta, tot ce trebuie să faci este...

 

  • Alege un colț al camerei tale cu iluminare naturală bună, dacă este posibil
  • Alege cu un scaun confortabil pe care să te așezi, timp de aproximativ 8 ore pe zi
  • Pune un birou lângă el
  • Pune tot echipamentul pe birou (laptop, mouse, boxe, căști etc.)
  • Păstrează materialele necesare, cum ar fi un jurnal, pixuri, o sticlă de apă și o lampă într-un colț al biroului.

 

Un spațiu de lucru dedicat îți va permite să te menții orientată către munca ta, oferindu-ți un mediu asemănător cu cel de la birou. Pentru că, în cele din urmă, concentrarea este cheia pentru rezultate eficiente.

 

Menține un program de lucru constant

 

Cât de des pierzi noțiunea timpului în timp ce lucrezi de acasă? Aproape în fiecare zi, nu? Când mintea ta este complet pusă la muncă, este foarte posibil să nu fii conștientă  de cantitatea de timp care a trecut. Aceasta este o practică nesănătoasă. A fi un dependent de muncă este bine, dar în cadrul orelor de lucru. Nu trebuie să exagerezi.

 

Un echilibru general între muncă și viață este un factor foarte important atunci când lucrezi de acasă. Viața ta personală este la fel de importantă ca și viața ta profesională. Ar trebui să faci întotdeauna o rutină pentru zilele și orele de lucru. Trebuie să fie pregătită astfel încât să îl poți urmări cu ușurință.

 

Dacă intenționezi să lucrezi timp de 8 ore consecutiv într-o zi lucrătoare, între orele 10:00 și 18:00, asigură-te că îți respecți programul. Dacă nu respecți un orar organizat pentru muncă, vei pierde și viața socială. După cum se spune, „Toată munca și nicio joacă îl fac pe Jack un băiat plictisitor” - nu te lăsa să devii un Jack. 


 

Suport clienti Luni-Vineri 10:00 - 14:00

0772 689 924 office@adictiv.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!