NOU: Cumperi orice produs si ai retur sau schimb GRATUIT* in primele 14 zile

Îngrijire personală - de ce și cum?

Îngrijire personală - de ce și cum?

Ai nevoie să iei o pauză de la toți factorii de stres zilnici? Iată cele mai bune sfaturi de îngrijire personală pe care le poți încerca pentru a-ți recăpăta strălucirea. 

Iubește-te având grijă de tine

Nu este neobișnuit să simți că ai o mulțime de lucruri pe cap. Între obligațiile profesionale și sociale, plus toate e-mailurile, textele, ping-urile și mesajele care vin odată cu a fi persoană, îngrijirea de sine nu intră întotdeauna în lista de sarcini. 

Este o greșeală să-ți lași programul să te împiedice să ai grijă de tine. Neglijarea nutriției, a exercițiilor fizice și a check-in-urilor emoționale poate avea un impact real asupra muncii, prieteniei și sănătății tale mentale. 

Problema este că nu poți funcționa bine dacă nu te îngrijești pe tine mai întâi de toate. Când timpul este limitat, îngrijirea de sine poate părea că este egoism. Dar nu este. 

Este ca vechea zicală: nu poți iubi cu adevărat pe altcineva până nu înveți să te iubești pe tine însuți.

Deci, care este soluția? Ei bine, ar putea fi nevoie de puțină planificare și multă creativitate, dar nu trebuie să fie greu. Iată câteva sfaturi de auto-îngrijire pentru a reduce stresul și a face spațiu echilibrului.

 

Petrece timp cu persoanele pe care le iubești

Asigură-te că ai rezervat suficient timp pentru a păstra legătura cu familia sau pentru iubitul tău. Prieteniile sunt la fel de importante și acesta este unul dintre sfaturile pe care le vei prețui mereu. Pe măsură ce te implici în cariera ta și ai alte obligații si responsabilități, tinzi să uiți de prietenii tăi.

Prieteniile sunt foarte importante pentru sănătatea ta. Ele stimulează sentimentul de apartenență, valoare de sine, fericirea și îți pot reduce riscul de a dezvolta probleme semnificative de sănătate. 

Așadar, ia-le pe fete și mergeți în oraș, fă o excursie cu cea mai bună prietenă sau cu iubitul tău sau orice altceva ce-ți face plăcere. 

 

Limitează timpul petrecut pe Social Media

Rețelele sociale pot fi distractive - și este o modalitate excelentă de a ține pasul cu oamenii pe care nu ai șansa să-i vezi prea des. 

Dar, petrecând în mod regulat prea mult timp navigând pe rețelele sociale este posibil să te simți într-un mod neplăcut.

Este greu să nu te compari cu viețile aparent perfecte ale celor pe care-i urmărești - chiar dacă știi că imaginile nu reflectă întotdeauna realitatea. Oamenii au tendința de a-și expune cea mai bună variantă a lor, împărtășind vacanțele și doar momentele fericite.

Ca atare, te poate face să te simți singură. Luarea unei pauze de pe rețelele de socializare sau limitarea check-in-ului la o dată sau de două ori pe zi te poate ajuta să te concentrezi și să prețiuiești ceea ce este în jurul tău. 

 

Dormi suficient

Acesta este unul dintre cele mai importante sfaturi pentru îngrijirea de sine. Se spune că majoritatea oamenilor au nevoie de 8 ore de somn, însă acest lucru depinde de nevoile corpului tău. Deși poate fi tentant să mai stai treaz și să urmărești câteva episoade pe Netflix sau să răspunzi la câteva e-mailuri, nu merită. 

Privarea de somn poate duce la depresie, anxietate și performanțe slabe la muncă. Investește în cearșafuri moi, dopuri pentru urechi, o mască de somn și un set de pijamale calitative. 

Dacă vei intra pe site-ul nostru vei putea să găsești o gamă largă de pijamale de damă din satin și cămăși de noapte din satin. Satinul este un material moale și confortabil care te va ajuta să dormi bine pe parcusul întregii nopți. 

Nu putem să includem toate sfaturile într-o singură postare, însă aceste 3 sfaturi sunt un punct de plecare excelent. Fă din îngrijirea de sine un obiectiv și vei începe să te simți mult mai stăpînă pe tine și viața ta.  

 

Suport clienti Luni-Vineri 10:00 - 14:00

0772 689 924 office@adictiv.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!