NOU: Cumperi orice produs si ai retur sau schimb GRATUIT* in primele 14 zile

Cum să trăiești economic

Cum să trăiești economic

 

Dacă ești gata să începi să economisești, acesta este ghidul tău all inclusive! Indiferent dacă vrei să creezi un buget astfel încât să poți plăti rata cardului de credit, să economisești pentru un obiectiv sau doar să simți că ai control asupra banilor tăi, aici sunt 6 sfaturi pentru a face asta..

 

  1. Crează un buget

 

Primul pas pentru a trăi un stil de viață econom este să creezi un buget. Pur și simplu începe prin a urmări veniturile și cheltuielile. Notează pentru fiecare lună în parte veniturile apoi, fiecare cheltuială în parte (facturi pentru utilități, serviciile de telefonie, internet și TV, cheltuielile pentru mâncare). Observă unde se cheltuie banii tăi pentru ca mai apoi să poți avea o idee de ansamblu asupra a ce poți schimba.

 

  1. Separă bugetul în cheltuieli fixe, de economii și variabile

 

Odată ce ai creat un buget echilibrat, următorul pas este să împarți bugetul în trei categorii. Dacă înveți cum să separi bugetul în cheltuieli fixe, de economii și variabile te va ajuta să-ți organizezi conturile bancare într-un mod care ușurează bugetul.

 

  1. Organizează conturile bancare

 

Acum că ai împărțit bugetul în trei categorii, poți organiza conturile bancare. Ideea este să separi banii destinați facturilor tale, de banii destinați economiilor, de banii destinați cheltuielilor. În acest fel, ai întotdeauna suficienți bani pentru a plăti facturile, știi că banii cheltuiți sunt o sumă rezonabilă și poți economisi pentru situații de urgență.

 

  1. Începe să trăiești din bugetul tău cu un plan de salariu

 

Un plan de salariu este locul în care începi să iei bugetul de pe hârtie și să îl pui în acțiune. Creează o cronologie pentru a te asigura că toate facturile sunt plătite la timp, că poți cheltui numerarul și că economisești pentru cheltuieli neregulate și urgențe.

 

  1. Fi cu ochii pe cheltuielile tale

 

La începutul procesului de bugetare și periodic pe tot parcursul, este o idee foarte bună să urmărești unde se îndreaptă banii. Acest lucru îți permite să știi dacă planul tău funcționează sau nu. Urmărirea cheltuielilor nu trebuie să fie copleșitoare. Este pur și simplu un instrument pe care ar trebui să-l folosești din când în când pentru a te asigura că bugetul tău va continua să funcționeze pentru tine și familia ta.

Încearcă să nu-ți irosești banii pe lucruri care nu sunt calitative doar pentru că sunt mai ieftine. Cumpărând un lucru mai puțin calitativ, care nu este atât de longeviv, vei ajunge doar să-ți irosești banii pentru că va trebui să cumperi altul destul de curând. 

Acest lucru se aplică și în ceea ce privește pijamalele. Dacă-ți dorești un set de pijamale de damă calitativ, intră chiar acum pe Adictiv.ro și plasează o comandă. 

 

  1. Urmărește progresul

 

Când începi să trăiești cu un buget, vei observa o schimbare în modul în care te simți. Te vei simți mai ușor, vei dormi mai bine și vei fi mai puțin stresat din cauza banilor. Fă-ți timp pentru a observa diferența în modul în care te simți referitor la gestionarea banilor acum, în comparație cu felul în care te simțeai când ai început.

Reflectă asupra unor cheltuieli neașteptate care au apărut în ultimele luni. Cum te-ai descurcat cu acestea? Ar trebui să schimbi ceva pentru a îmbunătăți ceva pe viitor?

 

Să-ți faci timp pentru a-ți revizui progresul este o experiență valoroasă. Începe cu 3 minute în fiecare săptămână pentru început

 

O agenție non-profit de consiliere privind creditele te poate ajuta să te obișnuiești cu un buget. Dacă vrei să discuți cu un expert despre oricare dintre acești pași, trebuie doar să cauți! Fără costuri, poți să vorbești cu un consilier de credit acreditat pentru a crea un buget sau pentru a obține ajutor în ceea ce privește aplicarea planului tău financiar.

Suport clienti Luni-Vineri 10:00 - 14:00

0772 689 924 office@adictiv.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!