NOU: Cumperi orice produs si ai retur sau schimb GRATUIT* in primele 14 zile

9 sfaturi utile pentru a-ți îndeplini planurile pentru anul nou

9 sfaturi utile pentru a-ți îndeplini planurile pentru anul nou

Începutul unui nou an este momentul perfect pentru a întoarce o nouă pagină, motiv pentru care atât de mulți oameni își stabilesc obiectivele pentru Anul Nou. Noul an se simte adesea ca un nou început și o mare oportunitate de a schimba obiceiurile proaste și de a stabili noi rutine care te vor ajuta să crești psihologic, emoțional, social, fizic sau intelectual. 

Desigur, rezoluțiile sunt mult mai ușor de pronunțat decât de păstrat și, până la sfârșitul lunii martie, mulți dintre noi și-au abandonat hotărârea și ne-am întors din nou la vechile noastre obiceiuri.

Îmbracă-ți pijamalele de damă preferate de pe Adictiv.ro și acordă atenție sfaturilor de mai jos. Dacă le vei urma, cu siguranță vei reuși să-ți îndeplinești obiectivele în noul an. 


Stabilește-ți un ideal clar

În fiecare an, milioane de adulți se hotărăsc să „slăbească”, „să fie mai productivi” sau să „se pună în formă” în cursul anului următor. În loc să alegi un obiectiv atât de general, axează-te pe ceva mai concret care să stabilească un obiectiv realist și care să aibă pași clari. Cu alte cuvinte, alege un obiectiv foarte specific, realizabil și gândește-te cum îl poți atinge.


Limitează-te la cele mai importante lucruri

Deși s-ar putea să ai o listă lungă de potențiale rezoluții de Anul Nou, Richard Wiseman, profesor de psihologie la Universitatea Hertfordshire, sugerează să alegi doar una și să te concentrezi asupra ei, mai degrabă decât să stabilești mai multe scopuri iar apoi să nu îndeplinești niciunul.


Ia-ți cât timp ai nevoie pentru a organiza planurile

Nu aștepta până în ultimul moment pentru a -ți alege obiectivul. Alegerea cu înțelepciune a rezoluției și planificarea amplă sunt părți esențiale ale atingerii oricărui obiectiv. 


Începe cu pași mici

Când pui o presiune prea mare asupra ta în ceea ce privește obiectivul pentru Anul Nou, ai cele mai mari șanse să nu reușești să ajungi unde ți-ai propus. A începe o dietă irealist de restrictivă, a merge la sală sau a-ți modifica radical comportamentul sunt modalități sigure de a-ți distruge planurile. În schimb, concentrează-te pe a face pași mici care, în cele din urmă, te vor ajuta să-ți atingi obiectivul general.

 

Pașii mici te conduc către succes

Dacă te-ai hotărât să alergi un maraton, începe prin a merge la jogging de două sau trei ori pe săptămână. Ia-o încet, lucrează constant până să ajungi la alergări mai lungi și fă exerciții mai multe zile pe săptămână.

Dacă încerci să mănânci mai sănătos, începe prin a înlocui unele dintre alimentele mai puțin sănătoase preferate cu alimente mai hrănitoare. Apoi, abordează un alt element al dietei tale, cum ar fi adăugarea unei varietăți mai mari de legume, reducerea dimensiunii porțiilor și/sau reducerea consumului de mâncare prăjită sau de mâncare în oraș.

 

Cere ajutor

Da, probabil ai auzit acest sfat de un milion de ori, dar asta pentru că ajutorul de la apropiați chiar funcționează. Având un cerc de suport solid, te poate ajuta să rămâi motivat și responsabil. Așa că, în mod ideal, găsește un prieten sau o persoană iubită care să se alăture obiectivului tău și care să te susțină.

 

Continuă să lucrezi la obiectivele tale

Până în martie, mulți oameni și-au pierdut acea scânteie inițială de motivație pe care o aveau în ianuarie. Păstrează această inspirație, continuând să lucrezi la obiectivele tale, chiar și după ce te confrunți cu eșecuri. Dacă abordarea ta actuală nu funcționează, regândește strategiile și dezvoltă un nou plan. Fiind flexibil cu planul și chiar cu obiectivul final, vei reuși să ai succes.

 

Păstrează un jurnal al obiectivelor tale 

Ia în considerare ținerea unui jurnal de rezoluție, în care poți scrie despre succesele și greutățile tale. Scrie motivele pentru care tinzi spre obiectivul tău, astfel încât să te poți referi la ele în momentele în care te simți neinspirat și lipsit de motivație. Gândește-te la ceea ce te determină să ajungi unde îți dorești, adu-ți aminte de unde ai început și gândește-te unde ai ajuns deja în drumul tău spre mai bine.

 

Învață și adaptează-te

Întâmpinarea unui eșec este unul dintre cele mai comune motive pentru care oamenii renunță la rezoluțiile de Anul Nou. Dacă te întorci dintr-o dată la un obicei prost, nu-l considera un eșec. Calea către obiectivul tău nu este întotdeauna una dreaptă și vor exista adesea provocări pe parcurs. În schimb, priviți scăpările ca oportunități de învățare.

 

Suport clienti Luni-Vineri 10:00 - 14:00

0772 689 924 office@adictiv.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!