NOU: Cumperi orice produs si ai retur sau schimb GRATUIT* in primele 14 zile

8 Moduri de a consolida o relație părinte-copil

8 Moduri de a consolida o relație părinte-copil

 

Cea mai importantă relație cu un copil este cea pe care o dezvoltă cu părintele sau îngrijitorul său. Copiii învață despre lumea din jurul lor printr-o relație pozitivă părinte-copil. Pe măsură ce cresc și se schimbă, copiii se uită la părinții lor pentru a determina dacă sunt sau nu în siguranță și iubiți. Este, de asemenea, fundația din care își vor construi relațiile viitoare.

 

Poți construi o relație pozitivă părinte-copil, fiind în momentul de față cu copilul tău, petrecând timp de calitate împreună și creând un mediu în care se simte confortabil să exploreze. Nu există un manual secret sau o abordare garantată pentru a obține această relație corectă și probabil că vei întâmpina greutăți pe parcurs. Cu toate acestea, dacă vei continua să lucrezi pentru a-ți îmbunătăți relația, cu siguranță copilul tău va înflori.

 

  1. Arată-ți dragostea

 

Atingerea umană și afecțiunea iubitoare sunt necesare în fiecare etapă a vieții noastre pentru o dezvoltare emoțională și neurobiologică sănătoasă. Este important pentru copilul tău să primească o atingere blândă și iubitoare (adică, îmbrățișări) de la tine de mai multe ori pe parcursul zilei. Tratează fiecare interacțiune ca pe o oportunitate de a te conecta cu copilul tău. Întâmpină-l cu expresii calde, oferă contact vizual, zâmbește și încurajează interacțiunea sinceră.

 

  1. Spune des „te iubesc”.

 

Adesea se presupune că ne iubim copiii, dar asigură-te că le spui în fiecare zi, indiferent de vârsta lor. Chiar și atunci când copilul tău este dificil sau face ceva ce nu-ți place; aceasta poate fi o oportunitate excelentă de a-i aminti că îl iubești necondiționat. Un simplu „te iubesc” poate avea un impact major asupra relației pe termen lung cu copilul tău.

 

  1. Stabilește limite, reguli și consecințe

 

Copiii au nevoie de structură și îndrumare pe măsură ce cresc și învață despre lumea din jurul lor. Vorbește cu copiii tăi despre ceea ce te aștepți de la ei și asigură-te că înțeleg. Când regulile sunt încălcate, asigură-te că ai consecințe adecvate vârstei și fi în concordanță cu acestea.

 

  1. Ascultă și empatizează

 

Conexiunea începe cu ascultarea. Recunoaște sentimentele copilului tău, arătă-i că îl înțelegi și asigură-l că ești acolo pentru a-l ajuta cu orice are nevoie. Încearcă să vezi lucrurile din perspectiva copilului tău. Ascultând și empatizând cu copilul tău, vei începe să promovezi respectul reciproc.
 

  1. Jucați-vă împreună

 

Jocul este atât de important pentru dezvoltarea copilului. Este instrumentul prin care copiii își dezvoltă abilitățile lingvistice, își exprimă emoțiile, stimulează creativitatea și învață despre abilitățile sociale. În plus, este o modalitate distractivă de a-ți consolida relația cu copilul tău. Nu contează ce joci. Cheia este să vă bucurați unul de celălalt și să te angajezi să acorzi copilului tău atenția necesară.
 

  1. Fii disponibil și fără distragere

 

Să-ți aloci doar 10 minute pe zi pentru a vorbi cu copilul tău, fără distrageri de atenție, poate face o mare diferență în stabilirea unor bune obiceiuri de comunicare. Opriți televizorul, puneți-vă deoparte dispozitivele electronice și petreceți timp de calitate împreună. Copilul tău trebuie să știe că tu crezi că este o prioritate în viața ta, în ciuda numeroaselor distrageri și factori de stres care îți ies în cale.

 

  1. Mâncați împreună

 

Mâncatul împreună cu familia poate duce adesea la o conversație grozavă și un timp de relație cu copilul rău. Încurajează-i pe toți să-și pună telefoanele sau alte dispozitive deoparte și pur și simplu să se bucure unul de compania celuilalt. Ora mesei este, de asemenea, o oportunitate excelentă pentru tine de a-ți învăța copiii importanța unei diete sănătoase și echilibrate, care afectează și sănătatea mintală generală a acestora.

 

  1. Crează ritualuri părinte-copil

 

Dacă ai mai mulți copii, încearcă să petreci timp cu fiecare dintre ei. Timpul de calitate, dedicat copilului tău, poate întări legătura părinte-copil, crește stima de sine a copilului și îl face să știe că este special și că îl apreciezi. Unii părinți aleg o zi pe care o dedică integral unuia dintre copii. Fie că mergeți împreună la o plimbare prin parc sau că vă uitați la filmul preferat în pijamalele preferate de damă de pe Adictiv.ro, important este să asculți ceea ce încearcă copilul să îți transmită și să fi deschis.


 

Suport clienti Luni-Vineri 10:00 - 14:00

0772 689 924 office@adictiv.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!