NOU: Cumperi orice produs si ai retur sau schimb GRATUIT* in primele 14 zile

Te reîntorci la părul tău natural? Ține cont de aceste sfaturi

Te reîntorci la părul tău natural? Ține cont de aceste sfaturi

Schimbarea nu este niciodată ușoară, iar trecerea la părul natural de la un proces chimic sau un relaxant este o schimbare destul de importantă de făcut. Nu numai că părul în tranziție necesită consistență, angajament și răbdare, ci și înțelegerea modului în care crește părul.

 

Dacă preferința ta este menținerea lungimii, probabil că știi că este posibil să treci la părul natural fără a-l tăia prea mult. Dar fie că te hotărăști să tai sau nu, pregătește-te mental cu multă răbdare pentru că va dura un timp ca buclele tale naturale să revină și să se formeze. Tranziția poate părea puțin descurajantă, dar înainte de a-ți da seama, vei avea o rutină pentru părul tău natural, iar buclele tale se vor răsuci imediat. 

 

Fiecare păr este diferit, așa că, deși pașii pentru trecerea la părul natural pot părea universali, felul în care părul tău răspunde poate diferi de experiența altcuiva. Reține că nu există o cale corectă sau greșită - scopul este întotdeauna un păr sănătos. La început, probabil că vei avea o mulțime de întrebări precum care este cea mai bună rutină pentru trecerea la părul natural? Sau cât durează trecerea la părul natural? 

 

  1. Ai răbdare. Va dura cel puțin trei până la patru luni pentru a începe să vezi o schimbare reală. Pentru unii, poate trece chiar și un an întreg până când scapă complet de substanțele chimice. Totul depinde de cât de mult durează ca părul tău să crească și de cât de bine îl tratezi și protejezi în timpul fazei de tranziție.

 

  1. Taie-l când este necesar. Dacă te întrebi cum să treci la părul natural fără a-l tăia, trebuie să știi că există câteva moduri. Cu toate acestea, pentru sănătatea buclelor tale, este necesar să-l mai și tai din când în când. Nu înseamnă că trebuie să-l tai mult din el, însă tunderea treptată a vârfurilor părului (un obicei pe care ar trebui să-l faci indiferent dacă părul este relaxat sau natural) la fiecare șase până la opt săptămâni nu numai că va ajuta la accelerarea procesului, dar va face și ca firele tale fragile să nu se rupă pe măsură ce trec prin acest proces. 

 

  1. Redu coafarea prin căldură. Deși poate dorești să-ți menții părul drept până când va crește suficient de mult pentru a redeveni creț, căldura de la instrumentele de coafat fierbinți (e.g. placa de păr, ondulator) poate usca și mai mult părul și poate provoca rupere. 

 

  1. Descâlcește-ți părul cu grijă. Pe lângă utilizarea produselor potrivite, este la fel de important și felul în care îl piepteni și descâlcești. Evita sa folosești piepteni cu dinți fini la coafat si mai ales la descurcare. 

Dacă este posibil, încearcă să eviți periajul părului în tranziție, mai ales când este ud. Vei putea reveni la periaj odată ce buclele își vor face apariția, dar chiar și atunci, ai grijă când îți periezi parul pentru a nu perturba buclele. 

 

  1. Menține părul hidratat. Hidratarea este probabil cel mai important lucru de care are nevoie părul în tranziție. Pentru a menține elasticitatea necesară și pentru a menține buclele fragile în creștere, părul trebuie să rămână hidratat. 

Pe măsură ce buclele tale cresc, este mai dificil pentru uleiurile naturale de pe scalp să se miște în jos pe firul de păr, astfel încât părul tinde să fie mult mai uscat în general.

 

Și acestea sunt cele 5 sfaturi pe care trebuie să le știi! Pentru un rezumat rapid: a lua o decizie și apoi a finaliza cu o tranziție a părului nu este ușor, dar cu un plan flexibil și multă răbdare, îți vei atinge obiectivele în cel mai scurt timp. Ține cont de hidratare și folosește perioada de timp dintre drept și ondulat pentru a te juca cu câteva look-uri noi.

 

De asemenea, pentru a sărbători noul tău look, ai putea să-ți achiziționezi o nouă pijama de damă, o cămașă de noapte sau un halat de damă din satin de pe Adictiv.ro. Cu siguranță te vei îndrăgosti de ele de la prima purtare!

Suport clienti Luni-Vineri 10:00 - 14:00

0772 689 924 office@adictiv.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!