NOU: Cumperi orice produs si ai retur sau schimb GRATUIT* in primele 14 zile

Bagajul de maternitate- ce să conțină

Bagajul de maternitate- ce să conțină

 Bagajul de maternitate trebuie făcut din timp, cu minim 4 săptămâni înainte de data nașterii. Acest lucru te ajută să scapi de griji și să fii cât mai grijulie în ceea ce privește pregatirea bagajului mămicii, cât și a bebelușului. Bagajul trebuie pus într-o geantă, de preferat cu fermoar, și să fie cât mai accesibil atunci când avem nevoie de anumite lucruri. Încearcă să pui lucrurile bebelușului separat de ale tale, o să îți fie mult mai ușor atunci când ai nevoie. De asemenea, acest lucru ar putea evita expunerea bebelușului la diferitele substanțe pe care le găsim în bagajul viitoarei mămici, cum ar fi gelul de duș, pasta de dinți și multe altele.

  Ce este necesar să avem în bagajul de maternitate?

    Având în vedere că nașterea este un lucru extraordinar de frumos, să nu uităm că pentru viitoarele mămici acest pas din viața lor poate să fie destul de extenuant, de aceea trebuie să punem în bagaj lucruri care ne oferă un anumit confort. De aceea, pe lângă bagajul standard în care ne punem apă, șosete de schimb și papuci, lenjerie intimă ar fi indicat să avem, și mai multe cămăși de noapte  cu nasturi, pentru a ne fi mai ușor în momentul în care alăptăm bebele, un halat de damă dintr-un material hipoalergenic, bustieră pentru alăptat, prosoape de diferite măsuri și de asemenea, trusă pentru igienă.

  În ceea ce privește bagajul pentru primele zile de viață ale bebelușului, acesta trebuie să cuprinda, scutece, ser fiziologic, comprese sterile, body-uri, costume complete, căciuliță în cazul în care este puțin mai răcoare, toate acestea fiind neapărat dintr-un material hipoalergenic. De asemenea, să nu uităm de scoică, piesa necesară în momentul în care trebuie să plecăm cu bebelușul din spital. Hainele trebuie să fie spălate și călcate, de asemenea, suzetele și biberonul trebuie sterilizate înainte de a fi folosite

   Însă, pe lângă aceste piese, să nu uităm și de celelalte componente importante ale bagajului de maternitate, actele: cărțile de identitate, certificatele de naștere,  certificatul de căsătorie, cardul de sănătate, adeverința de salariat și dosarul cu toate analizele făcute de la începutul sarcinii. 

De ce este bine să facem bagajul de maternitate din timp?

  Bagajul de maternitate trebuie făcut cu minim o lună înainte de data nașterii pentru a evita o grijă în plus pentru noile mămici. De asemenea, acest lucru ne ajută să punem în bagaj toate lucrurile necesare. Vestimentația pentru viitoarea mămică și pentru bebeluș este un lucru foarte important, trebuie alese haine hipoalergenice, fie că ne referim la halat damă, pijamalele de noapte sau hainuțele bebelușului, comode, care să le aducă o stare de bine pe tot parcursul statului în spital.  Dacă facem bagajul din timp, putem evita situațiile în care ne luăm prea multe lucruri  care ar putea să ne fie inutile. Nu te teme că este posibil să pierzi ceva din vedere, ai suficient timp pentru a adăuga diferite lucruri. Cei dragi o să îți fie mereu aproape atunci când vei avea nevoie de anumite lucruri pe care le-ai omis.

   În cazul în care există anumite nelămuriri, viitorii părinți   pot  face o listă cu acestea și ulterior îi pot contacta și pe medicii specialiști. Având în vedere că nașterea este o etapă din viață destul de solicitantă pentru părinți, bagajul trebuie făcut din timp pentru a evita o grijă în plus, încercați să puneți doar strictul necesar fără a încărca bagajul cu obiecte de valoare, nu este deloc nevoie. Așadar, în momentul în care vine ziua cea mare, este bine să avem bagajul deja pregătit,  doar să îl luăm și să plecăm spre spital. Și pentru ca bagajul să fie unul complet, nu uitați să luați alături de voi acel halat damă din satin, potrivit momentelor în care viitoarea mămică dorește să se bucure de confort. 

 

Suport clienti Luni-Vineri 10:00 - 14:00

0772 689 924 office@adictiv.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!