NOU: Cumperi orice produs si ai retur sau schimb GRATUIT* in primele 14 zile

Tendințe de Schimbare ale Pijamalelor de-a lungul timpului

Tendințe de Schimbare ale Pijamalelor de-a lungul timpului

Pijamalele au devenit una dintre cele mai versatile haine, purtate de toată lumea, indiferent de sex, vârstă sau credințe religioase. Schimbările pe care le-au suferit acestea de-a lungul timpului nu se datorează doar schimbărilor de preferințe sau stiluri, ci multe schimbări se datorează tehnologiei, războaielor sau doar simple decorațiuni. Pijamalele ca îmbrăcăminte provin din India antică. În prima etapă, pijamalele nu erau purtate în formă, erau foarte ușoare și aveau șnururi sau benzi elastice în talie. Au fost introduse în Europa abia în jurul anilor 1800.

Chiar și cuvântul pijamale a fost împrumutat de la hindustani pāy-jāma (پاجامہ, पाजामा) în 1800, care la rândul său a fost împrumutat de la persanul pāy-jāmeh پايجامه care înseamnă literalmente „haine pentru picioare”. Pijamalele erau inițial pantaloni largi din materiale ușoare cu talie scurtă, de obicei purtate de musulmani în India și adoptate ulterior de Europa în timpul domniei societății din India de Est.

Se poate spune că utilizarea pijamalelor se datorează în mare parte coloniștilor britanici care au influențat lumea occidentală în perioada victoriană. Încă din secolul al XVII-lea, pijamalele au fost introduse în Marea Britanie ca „îmbrăcăminte casual” și mai târziu au devenit cunoscute sub numele de Beaumont și Fletcher (Beaumont și Fletcher). Încă din prima jumătate a secolului al XIX-lea, chiar și cuvântul pijamale (cum ar fi Strap jamahis, gem de paie cu variante înrudite) a fost înregistrat în limba engleză. Aceste haine au început să devină o parte obișnuită a modei în jurul anului 1870. În prima etapă „tradițională”, pantalonii trebuie să fie albi pentru a rezista la orice fierbere și sufocare, deoarece coloranții erau atât de prețioși la vremea respectivă, încât nu au vrut să-i consume pe aceste obiecte ascunse. Pijamalele tradiționale sunt o combinație de cămăși și nasturi și pantaloni din țesături moi, cum ar fi flanela sau bumbacul ușor.

Chiar și astăzi ne putem imagina totul despre pijamale, de la plin de culoare, carouri, diferite boxer și bikini, când vine vorba de materialele și culorile folosite la producerea lenjeriei, vom găsi oarecare nostalgie. Aproape fiecare serie de lenjerie de corp conține cel puțin un set de lenjerie de corp albă, sau pijamale cu amintiri albe din segmentul de lenjerie de corp. După cum s-a menționat mai sus, „pijamalele” au rădăcina incluziunii în rândul perselor (de la numele personal „paejama”) și se referă mai mult la încălțăminte. În Imperiul Otoman de Est, bărbații purtau pijamale și îmbrăcăminte exterioară căptușită, de obicei confecționate din lenjerie de corp egipteană, la fel ca îmbrăcămintea standard.

De-a lungul timpului, această tendință a suferit o schimbare foarte mare. Începând cu anii 1920, femeile americane au început să caute schimbări în aceste haine care erau folosite în mod specific pentru somn și odihnă în acel moment. Așadar, din pantaloni largi și vârfuri cu nasturi, ajungem la pijamale, care sunt foarte atractive, treptat sau transformate în haine de lucru, care nu doar urmăresc contururile corpului, ci și pun în evidență zonele sexy ale femeilor. Poate realiza pijamale fără mâneci, fără bretele sau chiar pantaloni scurți, pentru a evidenția forma corpului.

În timp, pijamalele ies din zona de noapte și devin încet haine confortabile, inclusiv casa. Prin urmare, aceste lucrări au început să fie realizate cu țesături noi, culori noi și metode noi, de această dată accentuând confortul și designul. Moda a început să se schimbe, așa că femeile înstărite au petrecut chiar și jumătate de zi pe așa-numitele pijamale (pijamale actuale sau îmbrăcăminte „îmbrăcăminte la domiciliu”), care nu sunt doar confortabile, ci și „chic”, indiferent dacă este la modă sau la modă. În plus, în anii 1920 și 1930, pijamalele au devenit un obiect de lux, iar aceste articole au început să fie purtate în stațiunile de pe litoral de lux și chiar pe plajă.

Odată ce această modă a început, tendința de a aduce pijamale în stradă a fost doar un mic pas. Prin urmare, în anii 1900, designerul francez Paul Poiret a lansat o serie de pijamale din mătase, așa cum am suspectat deja, poate fi purtată în public în timpul zilei și este considerată o îmbrăcăminte ușoară, casual și la modă.

Mai târziu, marile nume au început să se implice în această tendință, așa că, în 1920, Coco Chanel a reușit să determine femeile să renunțe la cămașă de noapte și au introdus o pijama nouă din satin și mătase, de data aceasta formată din pijamale și pantaloni. Tendința afișării publice a pijamalelor a fost adoptată rapid de partea asiatică a lumii. Chiar și astăzi, este normal ca oamenii să poarte pijamale pe stradă, așa-numitele pijamale Kigurumi, care afișează haine de lucru pentru animale. În China și Japonia, există acest obicei și cu siguranță veți întâlni oameni în pijamale în apropiere.

Datorită acestei tendințe din 2006, în Emiratele Arabe Unite, angajaților administrației locale li se interzice să poarte pijamale la locul de muncă. Alte părți ale lumii au adoptat, de asemenea, astfel de măsuri, astfel că, în 2010, un supermarket din lanțul de supermarketuri britanic Tesco a interzis cumpărătorilor în pijamale să intre în magazin. În Louisiana, în 2012, un comisar a introdus o lege care interzicea complet persoanelor să poarte pijamale în public. Odată cu schimbările vremurilor, schimbările oamenilor, schimbările, metodele, conceptele și tendințele modei sunt constant reinterpretate. Deși există o teorie despre apariția pijamalelor conform cărora oamenii poartă pijamale pentru a se proteja de păduchi, această teorie a fost răsturnată. Adevărul despre pijamale este că de obicei nu există încălzire în dormitor, așa că oamenii trebuie să aibă haine pentru a petrece noaptea.

Pe lângă confortul pe care pijamaua îl aduce fiecăruia dintre noi, crește și cererea actuală de pe piață pentru îmbrăcăminte confortabilă și extrem de confortabilă, care pare să fie din ce în ce mai populară în rândul publicului. Deși aceste haine evoluează odată cu obiceiurile și tehnologia socială, există încă un miros, o nostalgie pentru tradițiile din trecut, așa că dacă aceste tendințe apar în continuare în magazine sau în cataloagele de modă, nu ar trebui să ne mirăm. 


Te invităm să explorezi pijamalele pe care le oferim publicului. Sperăm să fim cel mai reprezentativ magazin de nișă de pe piața din România. Pe Adictiv.ro poți găsi pijamale de dama de satin, cămăși de noapte și halate de damă din satin.

Suport clienti Luni-Vineri 10:00 - 14:00

0772 689 924 office@adictiv.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!