NOU: Cumperi orice produs si ai retur sau schimb GRATUIT* in primele 14 zile

Știai că… despre pijamale

Știai că… despre pijamale

Hainele de dormit sau pijamalele sunt unul dintre lucrurile care parcă au existat din totdeauna. Ai fi surprinsă să afli că istoria pijamalelor este una surprinzătoare și că a fost o cale destul de lungă până s-a ajuns la ceea ce astăzi noi numim pijamale. 

  • De unde vine cuvântul “pijama”?

Cuvântul “pijama” provine din cuvântul indian “piejamah”, care descria acei pantaloni largi care erau legați la talie. Pantalonii confortabili au fost admirați de coloniștii britanici ca fiind articolul vestimentar perfect de purtat pentru somnul de după-masă. Nu după mult timp, această ținută a fost considerată perfectă și pentru somnul de noapte și orice alt tip de somn. Când coloniștii s-au întors în Marea Britanie, această tendință a început să ia amploare.

  • Pijamalele nu sunt doar pentru dormit

La începutul anilor 1900, un vestit designer de modă numit Paul Poiret a creat pijamale de mătase pentru a fi purtate în public în timpul zilei, precum și seara. Chiar și în zilele noastre, în unele țări asiatice, oamenilor le place încă să poarte pijamale în public. În Japonia, această tendință a evoluat, iar unii oameni ies în public cu un articol vestimentar numit Kigurumi, care este de fapt și de drept pijamale care arată ca și niște costume de animale de pluș uriașe. 

  • Pijamalele “cu picioare” nu sunt întotdeauna numai pentru copii

Pijamalele cu picioare nu sunt doar pentru copii, ci de fapt, au început ca ceva conceput pentru adulți. Primele versiuni au fost făcute când oamenii au început să coasă șosete în partea de jos a pantalonilor de pijama. Nu doar pentru a-și ține picioarele calde, ci și pentru a preveni ca insectele precum termitele să le ciugulească degetele de la picioare. 

  • Căciulile (aka. nightcaps) au fost foarte la modă

Căciulile pentru noapte care ne amintesc tuturor de sărbători și de filmele de Crăciun (precum Christmas Carol și Twas the Night Before Christmas) au fost populare pe tot parcursul secolului al XIX-lea. Scopul purtării lor este evident: menținerea capului cald în timpul somnului, în special în timpul anotimpului rece. Totuși, designul lor are o poveste și o anumită logică în spate - capacul ascuțit este suficient de lung pentru a putea fi înfășurat pe timpul nopții în jurul gâtului ca o eșarfă, însă nu atât de lung încât să te poată sufoca. 

  • Statisticile arată că … 

Știai că în Marea Britanie 47% dintre bărbați dorm în absolut nimic (în timp ce doar 17% dintre femeile britanice dorm nud). Americanii, pe de altă parte, sunt doar puțin mai conservatori. Aproximativ 31% dintre bărbații din Statele Unite și 14% dintre femei dorm fără nimic. 

  • Știai că… aceste pijamale te vor ajuta să dormi mai bine?

Știai că pijamalele de damă din satin te vor face să te simți mai frumoasă și te vor ajuta să ai un somn mai odihnitor decât cele din materiale tradiționale. De ce? Satinul este moale, neted și lucios, iar pielea și părul tău vor aluneca ușor pe măsură ce vei adormi, reducând frecarea și lăsând părul și pielea hidratate. Acest lucru este esențial pentru reducerea ruperii părului și apariției liniilor și ridurilor fine. 

Acum că ai aflat atât de multe informații despre pijamale și despre istoria lor, este timpul să-ți spunem și care este locul din care poți să adaugi un nou set de pijamale colecției tale. Însă nu orice tip de pijamale, ci pijamale din satin - Adictiv.ro. Pijamalele din satin sunt extrem de confortabile și moi și te vor ajuta să ai un somn odihnitor pe tot parcursul nopții.

Suport clienti Luni-Vineri 10:00 - 14:00

0772 689 924 office@adictiv.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!