NOU: Cumperi orice produs si ai retur sau schimb GRATUIT* in primele 14 zile

Sfaturi de organizare școlară pentru elevi

Sfaturi de organizare școlară pentru elevi

Un elev mediu petrece aproximativ 17 ore pe săptămână pregătindu-se pentru cursuri, ceea ce implică finalizarea temelor, citirea materialelor și învățatul pentru teste.


Această statistică nici măcar nu ține cont de alte evenimente - cum ar fi cele extrașcolare, sport și activități de familie - care, de asemenea, pun presiune pe programul tău.

A ști să-ți organizezi temele școlare este esențial pentru a câștiga cât mai mult din educație. Învățând acum diferite metode de organizare pentru școală, poți preveni lucrurile să se aglomereze și să devină copleșitoare. În plus, utilizarea sfaturilor pentru a rămâne organizat în școală acum te va ajuta să progresezi în liceu și în viitoarele studii universitare. Mai jos, am adunat 10 dintre cele mai bune sfaturi de organizare școlară pentru elevii de toate vârstele.

 

  1. Adoptă o rutină

Crearea unei rutine te poate ajuta să rămâi consecventă zi de zi și săptămânal. Notează-ți programul săptămânal general pe o tablă sau într-un calendar, apoi stabilește intervale de timp în care să îți faci temele. Acest program te poate ajuta să-ți concentrezi timpul și să rămâi axat pe o sarcină.

Amintește-ți că rutina ta se poate schimba dacă apare o obligație sau un eveniment de ultim moment. Poți să actualizezi programul pentru a planifica din timp și pentru a ajusta în consecință.

 

  1. Setează-ți reguli

Stabilirea regulilor te poate ajuta să înțelegi ce trebuie să finalizezi în fiecare zi și te va ajuta să nu te simțiți grăbit să finalizezi o sarcină. Unele reguli pe care le-ai putea stabili pentru a te menține pe drumul cel bun ar putea fi:

 

  • Finalizează toate proiectele sau sarcinile cu două zile înainte de data scadentă.

 

  • Începe să studiezi pentru teste cu o săptămână înainte.

 

  • Termină eseurile cu trei zile înainte de scadență.

 

  1. Fă planul pe hârtie

Scrie totul – temele pentru acasă, datele testelor, subiectele eseurilor și chiar mici detalii, cum ar fi cum să predai lucrarea. În acest fel, nu trebuie să-ți amintești și vei putea folosi scrisul ca o modalitate de a verifica din nou ceea ce trebuie să finalizați.

 

  1. Setează-ți propriul deadline

Creează un nou termen limită cu cel puțin două zile înainte de data limită reală a proiectului sau examenului. Planifică în avans și finalizează sarcinile în funcție de datele de scadență anticipate, mai degrabă decât de cele pe care le atribuie profesorul tău.

 

  1. Nu face prea multe lucruri în același timp

Multitasking pare că ar fi benefic, deoarece ai putea face mai multe în mai puțin timp. Cu toate acestea, studiile arată că multitaskerii petrec cu 50% mai mult timp încercând să îndeplinească o sarcină.

 

  1. Folosește-te de instrumente pentru a-ți atinge obiectivele

Poți găsi o gamă largă de rechizite școlare dedicate păstrării materialelor tale organizate.

 

Ia în considerare utilizarea următoarelor instrumente în special:

 

  • Planificator: notează programul și sarcinile pe măsură ce ți se dau.

 

  • Rucsac cu mai multe buzunare: Utilizează diferite buzunare pentru a-ți organiza articolele, astfel încât să știi exact unde să le găsiți.

 

  1. Odihnește-te

Pentru a da randament maxim pe timpul zilei, este extrem de important să te odihnești noaptea. Pentru a avea parte de un somn calitativ și cantitativ, în primul rând, vei avea nevoie de un set de pijamale pe măsură. Cumpără-ți chiar acum un set de pijamale de damă din satin de pe Adictiv.ro.

Suport clienti Luni-Vineri 10:00 - 14:00

0772 689 924 office@adictiv.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!