NOU: Cumperi orice produs si ai retur sau schimb GRATUIT* in primele 14 zile

Pot pijamalele să-ți îmbunătățească calitatea somnului?

Pot pijamalele să-ți îmbunătățească calitatea somnului?

Vise plăcute? Ce sunt acelea? În ciuda faptului că știm cu toții cât de important este să dormim timp de 8 ore în fiecare noapte, majoritatea dintre noi nu dormim suficient. Potrivit consiliului pentru somn, 40% dintre oameni suferă de probleme de somn, deci nu ești singura. După cum știm cu toții, pijamalele vin în diferite stiluri și materiale, dar cât de mult impact au asupra calității somnului nostru?

Cu pijamale sau fără pijamale?

Să porți pijamale sau să nu porți? Aceasta-i întrebarea. Ceea ce porți în pat afectează cât de cald sau cât de frig îți este și te ajută să menții o temperatură optimă în timpul somnului - aproximativ 20 de grade, care este esențială pentru o odihnă bună. 

Un sondaj efectuat la 1200 de adulți arată că 37% dintre aceștia poartă articole de îmbrăcăminte, 23% prefer a doar lenjeria de corp și 19% poartă pantaloni scurți și tricou. De asemenea, trei sferturi dintre aceștia au spus că le place să doarmă goi. Cu toate acestea, s-a găsit printre ei și oameni cu preferințe aparte: 1,3% dorm într-un trening, 0,8% poartă hanorac și 2,3% optează pentru un pulover. Nu știu despre tine, dar acestea sună puțin cam prea groase pentru noi chiar și în timpul sezonului rece. 

Pe timpul verii să dormi dezbrăcat te poate ajuta să nu te supraîncălzești, însă dacă alegi pijamalele potrivite - cum sunt pijamalele de damă din satin sau cămășile de noapte de damă, poți obține același efect, dar și alte pijamale. 

Ce material este cel mai bun?

Cercetările arată că cel mai bun material pentru somn este acela care te ajută să-ți menții temperatura optimă a corpului. 

Tipul de material pe care îl porți la culcare poate fi un factor crucial care determină cât timp îți ia să adorm. Un studiu a explicat că purtarea pijamalelor de satin sau de mătase în loc de bumbac oferă 15 minute de somn suplimentar. Cercetătorii australieni au descoperit că studenții de 20 de ani au dormit în medie cu 4 minute mai repede când purtau pijamale de satin sau mătase decât atunci când purtau pijamale din bumbac.

Pijamale “inteligente”

Lumea modei alături de lumea științei s-au ciocnit încă o dată cu Trisha L. Andrew, doctor care se află în fruntea unei echipe de la Universitatea Massachusetts, care proiectează “Phyjama”. Aceste pijamale inteligente folosesc senzori auto-alimentați pentru a monitoriza bătăile inimii, respirația și postura de somn - factori care contribuie la impactul somnului. În viitor, aceste Phyjamas ar putea înlocui pijamalele clasice. 

Dar până când va fi posibil să folosil astfel de pijamale “inteligente”, îți recomandăm să investești într-un set bun și calitativ de pijamale de damă din satin sau într-o cămașă de noapte din satin. 

Din fericire, echipa de la Adictiv, îți pune la dispoziție o gamă largă de pijamale, cămăși de noapte și halate care sunt realizate din materiale premium și care te vor ajuta să ai parte de un somn odihnitor. 

Suport clienti Luni-Vineri 10:00 - 14:00

0772 689 924 office@adictiv.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!