NOU: Cumperi orice produs si ai retur sau schimb GRATUIT* in primele 14 zile

Melatonina - cum ajuţi organismul să adoarmă mai repede?

Melatonina - cum ajuţi organismul să adoarmă mai repede?

 

Ce este melatonina?

       Melatonina se mai numeşte şi "hormonul somnului”, este un hormon natural, produs de glanda pineală din creier. Acest hormon induce natural somnul, producţia acestuia scade pe timpul zilei şi creşte pe timpul nopţii, are rolul de a regla ritmul cardiac, nivelul cortizolului şi tensiunea arterială.

       Rolul principal al melatoninei este de a iniţia şi a regla somnul, pe lângă acesta, melatonina are efect antiinflamator, antioxidant şi efect de sporire a sistemului imunitar. Carenţa de melatonină din organism poate genera insomnii, deoarece va duce la dereglarea ritmului dintre somn şi veghe, simptomele fiind:

 • Dificultatea de a adormi şi de a menţine un somn neîntrerupt
 • Scăderea puterii de concentrare
 • Lipsa de coordonare
 • Agitaţie în timpul zilei
 • Dureri de cap.
 

Cum poţi să îţi ajuţi organismul să adoarmă mai repede?

       Pentru a te simţi bine în timpul zilei, este necesar să dormi bine noaptea. Somnul odihnitor şi suficient protejează sănătatea mintală şi fizică. În timp ce dormim, organismul lucrează pentru a sprijini funcţionarea sănătoasă a creierului. În cazul adulţilor, un somn odihnitor presupune 7-9 ore pe noapte.

       Somnul odihnitor aduce numeroase beneficii, dintre acestea, amintim:

 • Îmbunătăţeste memoria
 • Scade riscul de boli de inimă
 • Îmbunătăţeşte activitatea fizică
 • Stimulează imunitatea.
 

Sfaturi care îţi asigură un somn odihnitor

 • Stabileşte un program şi respectă-l. Pentru a regla ceasul biologic al organismului, încearcă să adormi la aceeaşi oră în fiecare seară şi să te trezeşti la aceeaşi oră în fiecare dimineaţă.
 • Fă mişcare zilnic. Exerciţiile intense nu sunt recomandate înainte de ora de culcare, însă poţi face în timpul zilei. Poţi face orice fel de mişcare, important este să îţi consumi energia, iar astfel, fazele somnului vor fi mai lungi şi mai profunde, deci un somn mult mai odihnitor.
 • Ai grijă ce şi când mănânci. Încearcă să ai ultima masă cu minim 2 ore înainte de culcare, în acest fel vei evita arsurile din timpul nopţii.
 • Evită stimulenţii pentru creier. Încearcă să eviţi să consumi alcool cu trei ore înainte de culcare. Evită băuturile carbogazoase, ciocolata sau cafeaua.
 • Evită ecranele. Ecranele emit o lumină albastră (aceasta este utilizată deoarece permite citirea afişajului chiar şi sub razele solare) care este dăunătoare sănătăţii, afectează ochii şi suprimă secreţia de melatonină.
 • O baie fierbinte. Pentru a adormi mai repede şi a avea un somn cât mai odihnitor, poţi face o baie fierbinte, relaxantă, aceasta va creşte temperatura corpului, apoi o va scădea, acesta fiind un semn biologic al somnului. Poţi îmbrăca imediat după baie un halat damă satin, acest material fin îi va permite pielii să respire, şi te va ajuta să te simţi mai senzuală şi delicată, este un accesoriu de nelipsit, pe care îl poţi purta direct pe piele sau cu o lenjerie sexy.
 • Ritualuri înainte de culcare. O igienă bună a somnului constă în activităţi programate. Înainte de a merge la culcare, bea o ceaşcă de ceai calmant şi alege o ţinută pentru noapte bună. Fie că este vorba despre o cămaşă de noapte, un set de pijamale sau un halat damă satin, alege ţinuta de noapte bună în care te simţi cel mai comod.Se ştie că ţinutele pe care le purtăm ne pot influenţa starea de spirit. Alege să îţi impresionezi partenerul purtând o ţinută care să pună accent pe latura ta senzuală, vei arăta impecabil şi vei fi admirată.
 

       Somnul are un rol vital, este la fel de necesar şi important, precum apa sau hrana. În timpul somnului, trupul, dar şi psihicul, îşi redobândesc forţele, pentru următoarea zi. Asigură-te că te odihneşti suficient, astfel vei putea face faţă unei noi zile, plină de provocări.

Suport clienti Luni-Vineri 10:00 - 14:00

0772 689 924 office@adictiv.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!