NOU: Cumperi orice produs si ai retur sau schimb GRATUIT* in primele 14 zile

Istoria Satinului - Ce este și cum a apărut Satinul?

Istoria Satinului - Ce este și cum a apărut Satinul?

Satinul este o țesătură de lux care a fost apreciată de secole. De-a lungul anilor, a fost folosit pentru îmbrăcăminte frumoasă, lenjerie de pat, rochii de mireasă, pijamale de damă, pantofi de balet și chiar căptușeală pentru uniforme sportive. Istoria satinului se întinde din Orientul Îndepărtat până în lumea occidentală modernă. 

  • Ce este Satinul?

Satinul este un material apreciat pentru textura sa netedă și moale. Partea din față a țesăturii este netedă și lucioasă, în timp ce partea din spate a materialului este mată. Formate inițial prin țeserea fibrelor de mătase, satinele moderne pot fi realizate din fibre de mătase, poliester sau rayon. Sateenul este un material similar care este fabricat din fibre de bumbac. 

  • Origini în China

Termenul de satin își are originea în Evul Mediu și a fost folosit pentru prima dată pentru a descrie un material luxos și greu de mătase, cunoscut și sub numele de samit. Cuvântul satin provine de la numele unui oraș portuar chinez: Zaitun. Zaitun este acum cunoscut sub numele de Quanzhou. Artiștii chinezi din domeniul textilelor au creat mult timp un satin frumos folosit în halate. 

  • Rol în tranzacționare

Satinul a fost unul dintre numeroasele articole exotice comercializate între China, Lumea Arabă și Europa de Vest în Evul Mediu, favorizând un flux crescut de comerț și informații între aceste zone. Țesătura a fost disponibilă pentru prima dată în Italia în secolul al XII-lea. Până în secolul al XIV-lea, țesătura era disponibilă pe scară largă în întreaga Europă, dar datorită costurilor sale, ea a fost purtată cel mai adesea de regalitate. 

  • Utilizări Istorice

Satinul a fost folosit pentru a acoperi mobilierul fin, cum ar fi mobilierul ornamentat de la Versailles și multe piese victoriene. Țesătura a fost foarte apreciată pentru îmbrăcămintea purtată de regalitate și membrii de rang înalt ai bisericii catolice. Satinul a fost folosit de balerini mulți ani pentru papuci de balet și pantofi cu vârf. 

  • Utilizări moderne și tipuri de Satin

Satinul este cel mai frecvent utilizat acum pentru realizarea lenjeriei, tapițeriei, așternuturilor, îmbrăcăminții formale și căptușelii pentru jachete. Tipurile de satin includ crepeback, care este realizat din fibre de crepe, precum și satin în stil antic, care este creat folosind “slubs”, care sunt fire atât cu zone groase, cât și subțiri. Satinul papuc este folosit pentru încălțăminte, iar satinul Duchesse este folosit pentru realizarea rochilor de mireasă și a îmbrăcăminții formale. 

Printre altele, satinul este și un material perfect pentru realizarea pijamalelor de damă. Acesta este răcoritor, dar în același timp, oferă și suficientă căldură. Pijamalele din satin sunt confortabil, moale la atingere. Acestea alunecă atât de ușor pe piele încât nici măcar nu lasă urme și nu absorb cremele hidratante. 

În plus, pijamalele de damă din satin sunt elegante și pline de farmec. Acestea vin într-o varietate de modele și forme care te vor face să te simți superbă și să arăți bine chiar și atunci când dormi. 

Dacă dorești să achiziționezi o pereche minunata de pijamale de damă din satin, te invităm să intri pe site-ul nostru, să alegi modelul preferat și să plasezi comanda! Aceasta va ajunge la tine în cel mai scurt timp posibil.

Suport clienti Luni-Vineri 10:00 - 14:00

0772 689 924 office@adictiv.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!