NOU: Cumperi orice produs si ai retur sau schimb GRATUIT* in primele 14 zile

Reducere 50% la toate produsele cocolino!

In data de 20.06.2024. Apelurile si mesajele catre suport nu se pot realiza. Va rugam sa reveniti din 21.06.2024

Cum reușesc ținutele de noapte bună să susțină hormonii fericirii din organism?

Cum reușesc ținutele de noapte bună să susțină hormonii fericirii din organism?

       Hormonii fericirii sunt cei care ne ajută să ne bucurăm în fiecare zi de bunăstare și de posibilitatea de a explora și de a trăi cât mai multe experiențe pe placul nostru. Fără acești hormoni, inclusiv perspectivele pe care le avem asupra vieții și chiar și asupra noastră ar putea suferi modificări semnificative, tocmai de aceea, putem înțelege de ce este relevant pentru sine să stimulăm acești hormoni cu fiecare ocazie.

Care sunt hormonii fericirii?

       Este bine de știut că dopamina și serotonina sunt principalii hormoni ai fericirii care se instalează și se resimt la nivel intern. Dopamina este hormonul care ne ajută să ne simțim motivați și determinați în a implementa anumite decizii, având la bază recompensarea propriilor acțiuni care sunt interpretate ca fiind pozitive pentru sine. Dopamina ne ajută să fim motivați și energici, astfel, ne ajută să ne bucurăm de o stare bună de dispoziție în orice moment al zilei.

       Pe de altă parte, serotonina este hormonul care reglează starea de dispoziție, calitatea somnului și apetitul. Existența serotoninei la nivelul organismului ne ajută să ne simțim mulțumiți și împliniți, dar mai ales, este principalul hormon care ne poate ajuta să ne conectăm mai ușor atât cu propria persoană, cât și cu mediul extern și cu oamenii care fac parte din el.

Ce poți face pentru a stimula hormonii fericirii?

       Odată ce am înțeles care este rolul acestor hormoni la nivelul organismului și chiar și la nivel personal, putem spune că importanța lor nu poate fi contestată. Fără acești hormoni ai fericirii, întreaga noastră funcționalitate ar putea fi afectată, de la calitatea somnului și până la felul în care acționăm și implementăm anumite decizii.

       Chiar dacă viața ne poate pune în fața a diferite încercări, este responsabilitatea noastră să stimulăm acești hormoni ai fericirii de la nivelul organismului, întocmai pentru a ne putea bucura ulterior de efectele pozitive aduse de existența acestora. Implicarea în cadrul a diferite activități pe care le considerăm plăcute este una dintre soluțiile la care putem apela pentru a stimula dopamina și serotonina din corp. În cadrul activităților plăcute vom fi conectați fizic și psihic cu acele activități pe care le asociem cu ceva plăcut, astfel, organismul nostru se va resimți recompensat.

       Nu trebuie excluse nici ieșirile sociale și conectarea cu persoanele din jur. Prezența persoanelor dragi poate influența semnificativ nivelul acestor hormoni ai fericirii, și astfel, va fi consolidată acea stare bună de dispoziție pe care o merităm. La fel de bine, putem apela la activități în aer liber, ținând cont de faptul că o serie de studii realizate în jurul acestui subiect atestă că razele solare contribuie la stimularea și chiar și menținerea serotoninei din organism. 

Legătura dintre ținutele de noapte bună și hormonii fericirii

       Dacă soluțiile pe care le-am menționat anterior nu sunt pe gustul tău, află că inclusiv ținutele de noapte bună pe care le alegi pot contribui la secreția dopaminei și a serotoninei. Ținutele de noapte bună sunt cele care te ajută să te relaxezi și să îți pregătești corpul de somn și de odihnă, dar mai mult de atât, sunt principala resursă la care poți apela atunci când vrei să te simți bine în pielea ta. Momentul în care te uiți în oglindă și te apreciezi, te simți frumoasă și îți analizezi cu încredere calitățile, ușor de evidențiat cu ajutorul acelui halat damă pe care l-ai ales, este doar unul dintre multele astfel de clipe în cadrul cărora hormonii fericirii pot fi stimulați.

       Astfel, putem înțelege de ce ținutele de noapte bună au o importanță aparte. Fără acele ținute de noapte bună care să te ajute cu adevărat să te relaxezi și să te simți bine, secreția acestor hormoni relevanți pentru organism nu ar fi posibilă. Tocmai de aceea, este recomandat să alegi acele piese vestimentare de noapte bună în care să te regăsești și care să îți asigure confortul de care ai nevoie, precum un halat damă, ale cărui materiale se simt foarte bine la atingere și care te vor ajuta să te simți bine atât din punct de vedere fizic, cât și din punct de vedere psihic. 

Suport clienti Luni-Vineri 10:00 - 14:00

0772 689 924 office@adictiv.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!