NOU: Cumperi orice produs si ai retur sau schimb GRATUIT* in primele 14 zile

Construirea unei relații pozitive cu soțul/soția

Construirea unei relații pozitive cu soțul/soția

 

Aveți amândoi joburi, o gospodărie de condus și poate chiar copii de crescut. Deci timpul pe care îl petreceți singuri împreună este limitat. Cum pot soții ocupați, în special cei care se confruntă cu un stil de viață militar, să construiască o relație solidă și durabilă într-o lume atât de rapidă și în continuă schimbare? O relație iubitoare necesită o atenție atentă și o îngrijire constantă. Dar este ușor să pierzi asta din vedere atunci când faci curse pe tot parcursul zilei, încercând să satisfaci atât de multe alte cerințe. Iată câteva sugestii care să te ajute să cultivi calitatea și rezistența în căsnicia ta, astfel încât să ajungi la o relație longevivă. 

 

Miezul problemei

 

Ce vă face un cuplu grozav? Puteți începe prin a vă cunoaște pe voi înșivă și a nu prin a încerca să vă schimbați unul pe altul. Parteneriatele iubitoare și pe termen lung nu se nasc. Ele cresc prin acceptare, angajament, ritual și empatie. Iată câteva strategii care te vor ajuta să-ți consolidezi conexiunea cu partenerul de viață:

 

Ajustați-vă așteptările. 

 

Acceptă-te pe tine și pe partenerul tău așa cum sunteți acum. Este firesc să vrei ca „faza lunii de miere” să dureze pentru totdeauna. Dar lucrurile pur și simplu nu funcționează așa. În timp, atât tu, cât și partenerul tău vă veți schimba, iar relația în sine se va schimba pe măsură ce viețile voastre devin mai complicate. De exemplu, după ce întemeiați o familie, vă mutați împreună sau experimentați prima separare extinsă din cauza unei delegații impuse de job. S-ar putea să descoperi că ai pierdut o parte din spontaneitatea de care te-ai bucurat cândva sau poate că nevoile tale emoționale s-au schimbat pentru că munca îți ia mai multă energie. Dacă accepți că relațiile evoluează, nu vei fi dezamăgit când faza lunii de miere se termină și începe viața de cuplu.

 

Implică-te 

 

Petreceți timp singuri împreună pentru a reaprinde intimitatea și dragostea din relația voastră. Te va ajuta să îți amintești ce v-a adus împreună în primul rând. Este important să găsiți timp pentru a fi împreună, pentru că este puțin probabil, mai ales cu cerințele unui stil de viață militar. O dată pe săptămână sau o dată pe lună, programează-ți tipul de întâlnire pe care ai avut-o când erai singur sau înainte de a-ți întemeia familia. Acceptă să nu discuți despre copii, socri sau finanțe. Îmbrăcați-vă și ieșiți la cină, vizionați un film sau petreceți o seară „de calitate” acasă, cu telefonul oprit. Planifică pe rând activitățile pe care le veți face împreună. Dacă vrei să-ți susții pasiunea și relația, dragostea trebuie să fie o parte continuă a relației tale - nu ceva care se limitează la zile de naștere și aniversari.

 

Fiți cei mai buni prieteni

 

Nu este suficient să-ți iubești soțul și niciodată nu este prea târziu pentru a deveni adevărați tovarăși. Pentru fericirea pe termen lung, cuplurile trebuie să se placă cu adevărat unul pe celălalt - să fie atât iubiți, cât și prieteni. Prietenia se dezvoltă din valori comune și empatie reciprocă. Petrece mai mult timp distrându-te. Implicați-vă într-o activitate care vă interesează pe amândoi - grădinărit, renovarea casei sau voluntariat. Sau începeți împreună un nou hobby, cum ar fi dansul, joggingul sau mersul la sală. 


 

Creați ritualuri. 

 

Acestea sunt cimentul care ajută la menținerea unei relații înfloritoare. Ritualurile pe care le creați împreună devin plăceri împărtășite cu familia, pe care le puteți aștepta cu nerăbdare atunci când aveți de-a face cu provocări la locul de muncă sau în alte părți ale vieții voastre. Ritualurile iau mai multe forme: un sărut de rămas bun înainte de muncă, micul dejun în pat, vizionarea unui film în pijamalele preferate de damă de pe Adictiv.ro sau o excursie anuală de cumpărături de sărbători împreună. Dezvoltați-vă propriile ritualuri pentru viața de zi cu zi și sărbători. Apoi respectă-le. Îți vor îmbogăți viața oferind stabilitate - vei avea acte de frumusețe, bucurie și tandrețe ori de câte ori sunteți împreună

 

Relațiile necesită întreținere. „Întreținere” ar putea suna ca ceva pentru mașina ta dar, de fapt, orice prețuiești și care vrei să reziste are nevoie de atenție și îngrijire. Și vrei ca relația ta să rămână solidă și să funcționeze fără probleme în anii următori. Cea mai mare parte a menținerii relației poate fi conștientizarea - observarea felului în care se simte fiecare dintre voi și recunoașterea lucrurilor care trebuie să se schimbe pentru ca lucrurile să funcționeze bine. Iată câteva sfaturi practice din manualul de întreținere a relațiilor:

 

Luați pulsul relației voastre

 

Așa cum vă faceți periodic o retrospectivă a carierei, uitați-vă cu atenție șă faceți schimbările pe care le doriți și de care aveți nevoie. Ce vă face pe fiecare dintre voi să vă simțiți apropiați ca și cuplu? Este afecțiune fizică? Vă relaxați împreună? Vorbiți seara după ce copiii sunt în pat?

 

Discutați cum vă simțiți în legătură cu timpul petrecut împreună. 

 

E suficient? Ai vrea să fie o prioritate mai mare pentru partenerul tău? Comunicați clar, sincer și frecvent despre lucrurile care vă deranjează? Sau fierbeți în tăcere despre ceva ce s-a întâmplat cu săptămâni, luni sau poate chiar cu ani în urmă dar încă vă apasă? Pune toate problemele pe masă și începe să faci compromisuri care te vor conduce spre mai multă armonie.

 

Faceți un obicei din a vorbi frecvent. 

 

Doar un apel telefonic rapid de la serviciu la vă poate ajuta să vă amintiți de prioritatea relației voastre și să vă ofere amândurora un sentiment de continuitate. Unii oameni folosesc un apel telefonic în timpul zilei ca o modalitate de a rezolva treburile de familie, astfel încât atunci când ajung acasă să fie mai liberi să se bucure pur și simplu de compania celuilalt. Dacă este implementat, fiți creativ. Folosește o notă jucăușă și spontană și scrie în avans note de dragoste și sprijin, apoi asigură-te că vor fi observate. 

Acest mic gest poate juca un rol major în a-ți asigura partenerul că este iubit și apreciat.

 

Planificați în avans pentru a ocoli blocajele rutiere. 

 

Este recomandat să discutați în avans despre situații care știi deja că provoacă tensiune între voi. De exemplu, este posibil să aveți dezacorduri cu privire la cine stă acasă de la serviciu atunci când un copil este bolnav sau ce să faceți de sărbători. Elaborarea unui plan în avans vă va ajuta să faceți față acestor ocazii când se ivesc. Amintiți-vă că munca în echipă și compromisurile sunt cheia. Întrebați-vă: „Ce vom face noi doi pentru a rezolva această problemă?”

 

Împărțiți treburile casnice. 

 

Cercetările arată că femeile petrec mai mult timp cu treburile casnice decât bărbații. Femeile care lucrează pot simți că au două locuri de muncă - cel la care merg și cel la care vin acasă în fiecare zi. Rezultatul este adesea un munte de resentimente. Conducerea gospodăriei împreună necesită muncă din partea ambilor parteneri. Bărbații ar putea avea nevoie să joace un rol mai important, iar femeile ar putea avea nevoie să înceteze să-și critice partenerii pentru că fac treburile „în mod greșit”. (La urma urmei, pot exista mai multe moduri de a curăța chiuveta sau de a spăla rufele.) Încercați să rotiți treburile pentru a reduce la minimum factorii de plictiseală și corvoadă. De exemplu, sugerează: „Voi găti eu dacă speli tu vasele în seara asta”.

 

Fii flexibil. 

 

Oricât de bine vorbiți tu și soțul tău despre diferențele dintre voi, nu veți fi de acord în totalitate. Și asta e normal. De fapt, diferențele voastre sunt probabil parte din ceea ce v-a atras unul către celălalt, în primul rând. Recunoașteți că nu toate diferențele de opinie trebuie rezolvate. Uneori trebuie doar să fii de acord să nu fii de acord - și să fii dispus să asculți punctul de vedere al partenerului.

 

Dați-vă spațiu unul altuia

 

Relația ta va fi mai puternică și mai interesantă dacă îi oferi partenerului timp și spațiu fără tine. Amintește-ți că o singură persoană nu îți poate satisface toate nevoile. Atât tu, cât și partenerul trebuie să păstrați și să cultivați prieteniile și interesele din exterior.

 

Faptul că fiecare dintre voi petrece timp făcând ceva doar pentru el, fie că e vorba despre a merge la sală sau de a-și dedica timp pentru pasiunea lui, va consolida legătura dintre voi. În plus, fiecare dintre voi va reveni cu forțe proaspete și cu mintea eliberată după ce a petrecut puțin timp singur, făcând ceva ce îi place.

Suport clienti Luni-Vineri 10:00 - 14:00

0772 689 924 office@adictiv.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!