NOU: Cumperi orice produs si ai retur sau schimb GRATUIT* in primele 14 zile

Cele 4 secrete care te vor ajuta să cumperi cadoul perfect de Crăciun

Cele 4 secrete care te vor ajuta să cumperi cadoul perfect de Crăciun

Știm cu toții că preocuparea noastră de a oferi de Crăciun cadouri încântătoare, uluitoare și amețitoare este puțin nevrotică.

Dar știm și că nu suntem singuri. A oferi cadouri poate fi o afacere stresantă, fie că este vorba despre cadoul de Secret Santa pentru șeful tău  - în ciuda încercării de a truca procedurile - sau încercarea de a transmite cât de mult înseamnă mama ta pentru tine printr-un anumit parfum.

 

Și să nu uităm de presiunile de a desface cadourile care au fost alese cu atâta dragoste. Unii își exersează fețele care acceptă cadouri cu săptămâni înainte de evenimentul principal, încercând să ascundă cea mai mică urmă de dezamăgire.

 

Dar nu vă temeți, Mici Ajutători ai Moșului; aceste patru reguli simple – și surprinzător de ușoare – îi vor face pe toți cei dragi ție să zâmbească în dimineața de Crăciun. 

 

  1. Reflectă-ți „sinele adevărat”

 

Da, ai auzit corect: Dăruirea de cadouri este mai mult despre tine decât despre destinatar. Un studiu publicat în Jurnalul de Psihologie Socială Experimentală a constatat că oamenii simt un sentiment mai mare de apropiere după ce primesc un cadou care reflectă plăcerile și antipatiile celui care dăruiește. Într-un studiu efectuat pe 122 de studenți care și-au cumpărat reciproc melodii iTunes, cei care i-au cumpărat prietenului o melodie care le-a plăcut lor, au fost răsplătiți cu o mai mare apreciere. Cu alte cuvinte, oferirea de cadouri nu este doar un test pentru a demonstra cât de multe știi despre persoana pentru care cumperi. Este vorba despre a împărtăși ceva din tine și cu ei. Ceea ce este o veste grozavă pentru egomani și oameni uituci.

 

  1. Nu oferi pachete cadou

 

Știința spune că este o greșeală să împachetezi un cadou mare - din punct de vedere al valorii - cu un cadou mai mic, oricât de drăguțe ar arată acestea legate între ele cu sfoară strălucitoare. Jurnalul de Cercetare a Consumatorului a publicat un studiu în care afirmă că avem tendința de a „echilibra” valoarea cadourilor noastre. Așa că, dacă ai cumpărat cuiva o diademă cu diamante Cartier, nu-i oferi o brățară de plastic Claire în același timp. 

 

  1. Rămâi pe aceeași lungime de undă

 

Deși ni s-a spus întotdeauna că opusele se atrag, atunci când vine vorba de cadouri, se pare că vrem să ne simțim în ton cu partenerii noștri. Oricât de mult nu ne place să recunoaștem, sentimentul de dezamăgire atunci când așteptările nu se întâlnesc cu realitatea (sau când partenerul tău îți oferă un fierbător - întotdeauna practic, dar nu tocmai romantic - după ce tu i-ai luat un ceas frumos) poate schimba în rău atmosfera de sărbători. O lucrare din Social Cognition Journal a constatat că femeile sunt mai bune în a primi cadouri dezamăgitoare, în timp ce bărbații ar putea ajunge să vadă un viitor mai scurt pentru cuplu dacă darurile lor arată o lipsă de “teren comun”.

 

  1. Nu glumi

 

Oferirea de cadouri este o afacere serioasă, așa că, cumpără cadouri de amuzante sau “în glumă” pe propriul risc. Să-i oferi partenerului tău o cremă de celulită frumos ambalată este echivalentul unui război psihologic. Crăciunul este un timp pentru dragoste și confort și a sugera cuiva care are o problemă cu transpirația cumpărându-i deodorant - oricât de elegant sau de scump - este lipsit de tact, inacceptabil și laș. 


Așa că, având aceste cuvinte în minte, du-te și împarte paturicile calde, îmbracă-ți pijamalele de damă din satin de pe Adictiv.ro și fii sigură că o îmbrățișare este cel mai bun cadou pe care îl poți face.

Suport clienti Luni-Vineri 10:00 - 14:00

0772 689 924 office@adictiv.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!