NOU: Cumperi orice produs si ai retur sau schimb GRATUIT* in primele 14 zile

7 Motive pentru care toată lumea ar trebui să ia vacanțe

7 Motive pentru care toată lumea ar trebui să ia vacanțe

Să recunoaștem, oamenii sunt mai preocupați de locurile de muncă și de traiul lor acum, mai mult decât oricând. Acest lucru se poate datora faptului că ne întoarcem din recesiune și acum suntem mai conștienți că trebuie să păstrăm acele lucruri pe care le avem. Totuși, în încercarea de a ne păzi în mod egoist timpul, pierdem câteva lucruri importante din viața noastră. Trebuie să muncim, dar trebuie să scăpăm de stres, trebuie să trăim și merităm o vacanță.

 

  1. Îți reduci nivelul de stres

 

Indiferent dacă te confrunți cu un burnout sau ești încărcat cu o mulțime de presiuni la locul de muncă, plecarea într-o vacanță va reduce dramatic orice stres cu care te confrunți. Stresul nu te ajută să vezi lucrurile clar. Dar când iei o pauză, înțelegi cum să-ți echilibrezi munca și viața și să scazi efectele stresului și a oricăror semne de epuizare.

 

  1. Îți faci mult bine sănătății

 

Potrivit unui studiu al Universității de Stat din New York din Oswego, după ce au chestionat 12.000 de bărbați, s-a descoperit că bărbații care pleacă în vacanță își reduc riscul general de moarte rapidă cu 20%. Potrivit unui articol al New York Times, îți crește rata de deces în curând cu 21% atunci când nu iei vacanțe anuale.

 

  1. Îți îmbunătățești productivitatea

 

Potrivit unui sondaj realizat de Sam’s Club, s-a descoperit că foarte puțini proprietari de afaceri mici își iau zile libere. Acest lucru a provocat epuizare, nerăbdare, luarea unor decizii greșite și boală. Îți vei ajuta munca devenind mai productiv după ce ai luat o vacanță. Potrivit experților de la Universitatea din Pittsburgh, oamenii sunt mulțumiți de viața în vacanță și revin mai energici și pozitivi.

 

  1. Devii mai creativ după aceea

 

Vacanța îți oferă timp să-ți reîmprospătezi forțele și să-ți regenerezi celulele creierului. Potrivit experților, suntem făcuți să luăm pauze și să nu mergem pe termen lung sau să ne exploatăm fără pauză. De aceea, mulți muncitori sau oameni ocupați își iau cele mai bune idei departe de serviciu sau de spațiul de birou.

 

  1. Devii mai fericit

 

Un studiu recent demonstrează că un concediu îți îmbunătățește de fapt fericirea. Oamenii care și-au luat o vacanță au fost mai fericiți decât cei care nu au făcut-o după ce au fost chestionați 1.500 de adulți olandezi. Acest lucru a fost din cauza anticipării și entuziasmului sălbatic implicat pentru vacanța lor. Chiar și după întoarcerea din vacanță bucuria a fost susținută. Potrivit liderului studiului, Jeroen Nawijn, va fi mai bine să repețo experiența de vacanță de două sau trei ori într-un an, decât să-ți iei o vacanță mare!


 

  1. Ești deschis către noi perspective

 

Fie că mergi la plajă într-o țară străină sau mergi cu mașina prin căldura Las Vegas-ului, timpul în afara serviciului îți oferă un moment excelent pentru a reflecta și a te deschide către noi posibilități. Într-o astfel de perioadă departe de muncă, poți vedea lumea dintr-un unghi holistic, mai degrabă decât dintr-un unghi deformat. Ai putea fi împins să citești o carte de afaceri, să descoperi noi culturi și să-ți schimbi perspectiva într-una care te va ajuta să obții o viziune mai bună pe măsură ce te întorci la munca de zi cu zi.

 

  1. Generezi timp pe care să îl petreci cu familia

 

Calitatea vieții depinde de felul în care te apreciezi pe tine însuți și pe cei din jurul tău. Poate fi cu tine, familia sau prietenii; dar numai vacanțele luate după o perioadă încărcată îți pot oferi timp să apreciezi oamenii din jurul tău. Să faci o vacanță îți oferă o oportunitate de a te gândi cu adevărat la acele lucruri care contează, fie că este prin reflectare sau prin planificare, vacanța îți oferă un sentiment de pace și căldură pe care nu o vei avea niciodată într-un mediu de lucru.

 

Este important să fii egoist uneori. După cum spune vechea vorbă, „toată munca și nicio joacă îl fac pe Jack un băiat plictisitor”. Într-un fel, suntem animale sociale menite să ne exploatăm continuu. Să ieși din zona ta de confort și să experimentezi ceva nou este bine pentru tine, pentru mintea ta și pentru cei din jurul tău.

Și nu uita, vacanța înseamnă și odihnă, iar pentru odihnă ai nevoie de cel mai comod set de pijamale de damă. Unde-l poți găsi? Pe Adictiv.ro, evident!

Suport clienti Luni-Vineri 10:00 - 14:00

0772 689 924 office@adictiv.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!