NOU: Cumperi orice produs si ai retur sau schimb GRATUIT* in primele 14 zile

7 lucruri pe care nu le știai despre pijamale

7 lucruri pe care nu le știai despre pijamale

Pijamalele sunt unul dintre acele lucruri care pare că au existat din totdeauna. Ai fi surprinsă să știi cum am ajuns la pijamalele comode pe care le porți astăzi. 

 

1.) Pijamale au fost inițial doar pentru bogați și familiile regale

 

În evul mediu, doar monarhii și cei din familiu nobile purtau pijamale. Inspirate de costumele indiene, asiatice și romane, acestea ar fi fost decorate cu modele elaborate și aveau mâneci largi. În timp ce cei care erau săraci purtau o haină fără formă când se duceau la culcare.

 

2.) Pijamale pentru bărbați nu au existat decât 200 de ani mai târziu

 

De la începutul anilor 1600 până la mijlocul anilor 1800, cămășile de noapte aveau un aspect similar cu cămășile de zi, cu un guler pliabil și un decolreu adânc. Cămășile de noapte mai luxoase erau împodobite cu dantelă pe părțile laterale ale mânecilor și pe gât. Abia spre sfârșitul anilor 1800 cămășile de noapte au devenit disponibile într-o varietate de țesături, inclusiv flanel, pânză lungă, bumbac, in și mătase simplă sau colorată.

 

3.) Imbracamintea de dormit nu este doar pentru a dormi

 

Purtarea pijamalelor la brunch a fost la modă încă de la începutul anilor 1900. Au fost făcute populare de designerul de modă Paul Poiret, care a creat pijamale de mătase pentru a fi purtate în timpul zilei și pentru a dormi.

 

Deși Parisul este considerat unul dintre cele mai la modă orașe din lume și un lider în tendințele couture, se pare că această idee a fost puțin înaintea timpului său și nu a prins, până mult mai târziu când au apărut salopetele.

 

4.) Japonia a început o nebunie pentru pijamale cu animale cosplay

 

Kigurumi (kee-goo-ROO-mee) este un cuvânt folosit pentru a descrie pijamale care sunt făcute să arate ca o formă de animal uriaș de pluș. Această tendință există încă din anii 90 și continuă să fie o tendință populară în Japonia și acum în întreaga lume - cunoscută în mod obișnuit de oameni acum ca „onesies”.

 

Personajele costumate pe care le găsești rătăcind prin parcurile tematice sunt, de asemenea, incluse în termenul descriptiv și a dus, de asemenea, la crearea Kigurumin, care este un stil de moda stradală japoneză.

 

5.) Anunță-ți șeful că există o zi dedicată purtării pijamalei

 

Ziua Națională a Pijamalei este pe 20 noiembrie în fiecare an. Ziua Națională a Pijamei se referă la purtarea pijamalei tale preferate de damă la serviciu sau la școală pentru a ajuta la strângerea de bani pentru caritate.


 

Scopul zilei este de a strânge fonduri și de conștientizare pentru programul Love of Learning al Fundației Pijama, care sprijină copiii aflați în plasament.

 

6.) Istoria definește Moda

 

Cronologia modei este strâns legată de evenimentele istorice care au modelat lumea. Odată cu eliberarea sexualității feminine în secolul al XX-lea, am văzut că tendința pijamalei „Baby doll” a început să apară - un top fără mâneci care cobora până sub șolduri.

 

Seturile de pijamale pentru bărbați care au înlocuit cămășile de noapte tradiționale s-au transformat în ceva simplu și confortabil, care a fost inspirat de ținuta militară din Primul Război Mondial. De obicei, abia după mulți ani putem privi în urmă și putem vedea impactul acestor evenimente mondiale asupra modului în care ne comportăm și ne îmbrăcăm.

 

7.) În ce materiale pentru pijamale dormim cel mai bine?

 

Din punct de vedere istoric, cele mai confortabile pijamale care erau făcute pentru cei bogați erau confecționate din țesături fine. Moliciunea, confortul și respirabilitatea au fost mult timp principalele obiective ale designului pijamalei. 

 

Din fericire, industria pijamalei a evoluat pentru a ne oferi cele mai bune opțiuni. Mai jos este o detaliere a tuturor celor mai bune țesături de purtat când dormi și de ce:

 

  • Satin: Pentru cei care iubesc senzația de lux. Pijamalele de satin ajută la menținerea pielii hidratate, în timp ce natura respirabilă a țesăturii acționează ca un regulator natural de temperatură.
  • Bumbac: țesătura naturală care este cea mai potrivită pentru majoritatea pijamalelor. Este moale, ușor și respirabil, ceea ce permite circulația aerului în piele.
  • Bambus: Ajută la îndepărtarea umidității de pe piele care poate să apară peste noapte și te menține răcoroasă și protejată. 

 

Fie că este vară sau iarnă, a avea îmbrăcăminte de dormit confortabilă și la modă în care să te relaxezi prin casă și să dormi este ceva ce își dorește fiecare femeie. Dacă ești în căutarea unor pijamale de damă pentru tine sau pentru cineva special, intră pe Adictiv.ro și descoperă gama noastră completă de pijamale de damă, cămăși de noapte și halate de damă din satin care te vor ajuta să te răsfeți oridecâte ori le vei purta.

Suport clienti Luni-Vineri 10:00 - 14:00

0772 689 924 office@adictiv.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!