NOU: Cumperi orice produs si ai retur sau schimb GRATUIT* in primele 14 zile

6 Sfaturi pentru a crea o relație sănătoasă cu tine

6 Sfaturi pentru a crea o relație sănătoasă cu tine

Este atât de ușor să-ți compari viața cu prietenii sau chiar cu străinii de pe internet.

 

Când ne gândim la starea de bine, cei mai mulți dintre noi se gândesc la lucruri precum dieta și exerciții fizice. Termenul, cu toate acestea, cuprinde mult mai mult decât să ne îngrijim de sinele nostru fizic. Dacă vrei să fii cu adevărat sănătos, trebuie să creezi o relație sănătoasă cu tine însuți. Și nu este atât de ușor pe cât pare.

 

A te iubi și a te accepta pentru ceea ce ești necesită multă muncă. Este un proces care implică multă auto reflecție. Dar această muncă este esențială dacă vrei să prosperi în alte domenii ale vieții tale.

 

Iată șase sfaturi care te vor ajuta să creezi o relație sănătoasă cu tine însuți.

 

  1. RECUNOAȘTE-ȚI GÂNDURILE NEGATIVE

 

Toată lumea are o voce în capul său care îi ghidează deciziile. Dar pentru majoritatea dintre noi, această voce poate face mai mult rău decât bine. Este noțiunea sâcâitoare că nu suntem destul de buni sau suficient de puternici, sau pur și simplu suficient. Această voce poate fi evidentă sau poate fi complet subconștientă. Dar dacă te afunzi în discuții negative cu tine, poți constata că vei fi tras în jos. Primul pas pentru a lupta cu această fiară este să o recunoști. Odată ce recunoști aceste gânduri, poți începe să rescrii scenariul.

 

  1. CUNOAȘTE-TE

 

Câte dintre deciziile pe care le iei sunt cu adevărat pentru tine ?  De multe ori, luăm majoritatea deciziilor noastre pentru a le face pe plac altora. Și putem face asta atât de mult încât să uităm ce ne face fericiți. Începe să iei mici decizii care sunt doar pentru tine. Alege un film pe care vrei să-l vezi sau ia-ți o vacanță singur (chiar dacă este o scurtă evadare sau o vacanță în adevăratul sens al cuvântului). De multe ori, este mai ușor să iei decizii pentru tine atunci când te îndepărtezi de oamenii care au cea mai mare influență asupra vieții tale.

 

  1. PRACTICĂ RECUNOȘTINȚA FAȚĂ DE FIZICUL TĂU

 

Poți exersa recunoștința față de corpul tău mâncând bine și făcând exerciții fizice, dar acest sfat implică mai mult decât o relație sănătoasă cu mâncarea și fitness-ul. Este vorba despre a-ți lua timp pentru a aprecia tot ceea ce corpul tău a făcut pentru tine. Avem tendința de a ne ignora corpurile până când ceva nu merge bine. Probabil că nu te gândești prea mult la respirație până când căile nazale nu se blochează. Și nu te gândești la sistemul tău digestiv până nu ajungi să ai o boală a stomacului. Dar aceste sisteme sunt uimitoare și merită aprecierea noastră.

 

Pentru a exersa recunoștința față de corpul tău, ia în considerare meditația, o dietă echilibrată, utilizarea produselor naturale de îngrijire corporală precum PiperWai și asumarea unei rutine de exerciții fizice.


 

  1. DĂ DOVADĂ DE COMPASIUNE

 

Ești cel mai rău critic al tău? Dacă da, cu siguranță nu ești singurul. Acesta este un sentiment comun în societatea noastră. Avem tendința să judecăm foarte mult, acest lucru fiind încurajat și de rețelele de social media prezente azi în viața noastră mai mult ca oricând.

 

Data viitoare când ai tendința să judeci pe cineva, gândește-te la persoana respectivă ca la prietenul tău cel mai bun. În general, suntem mai puțin vocali când vine vorba de a pune etichete sau de a judeca o persoană care ne este apropiată.

 

Acum, imaginează-ți că un prieten ți-a vorbit așa cum vorbești cu tine însuți. Nu ați mai fi prieteni așa buni, nu-i așa?

 

De aceea trebuie să începi să-ți arăți mai multă compasiune. Pur și simplu nu poți avea o relație bună cu tine însuți dacă ești constant implicat în această luptă internă și dacă te subestimezi în mod constant.


 

  1. NU ÎI JUDECAȚI PE ALȚII

 

Chiar și cel mai bun dintre noi are gânduri de judecată. Poate că nici măcar nu le rostești cu voce tare, dar sunt acolo. Nu este ceva de care să-ți fie rușine, dar a-i judeca pe ceilalți este un obicei prost pe care poate vrei să-l înlături. Nu este vorba despre ceilalți oameni. Este vorba despre propria ta bunăstare.

 

Ori de câte ori judeci pe altcineva, spune ceva despre tine. Cel mai probabil, încerci să-ți acoperi propria nesiguranță. Dar atunci când practici bunătatea, inclusiv gândurile bune, vei deveni mai atent la propriile gânduri și acțiuni.


 

  1. PETRECE CEVA TIMP SINGUR

 

Cum te conectezi cel mai bine cu un prieten sau cu un membru al familiei? Timpul singur este o modalitate excelentă de a reduce zgomotul, astfel încât să te poți conecta la un nivel profund. Nu toată lumea are timp să ia o vacanță, dar chiar și o scurtă perioadă pe cont propriu poate fi benefică. Dacă poți, fă o plimbare cu mașina sau o călătorie undeva pe cont propriu. Dă radioul tare și bucură-te de peisaj și de drumul în sine. Când ești doar tu și drumul deschis, este ușor să lucrezi la relația ta cu tine însuți. Dacă acest lucru nu este posibil, găsește un traseu din apropiere cu peisaje frumoase, astfel încât să poți face o plimbare lungă.

Iar dacă acest lucru nu îți surâde, îmbrăcă-ți pijamalele de damă preferate de pe Adictiv.ro, fă-ți sau comandă-ți ceva bun de mâncare și bucură-te de tine în liniștea propriei tale case.

 

Deși implică ceva timp și efort, este esențial să creezi o relație sănătoasă cu tine însuți dacă vrei să duci o viață sănătoasă și fericită. Urmează aceste 6 sfaturi pentru a privi în interior și pentru a îmbunătăți relația ta cu tine însuți.

Suport clienti Luni-Vineri 10:00 - 14:00

0772 689 924 office@adictiv.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!