NOU: Cumperi orice produs si ai retur sau schimb GRATUIT* in primele 14 zile

5 metode pentru a-ți organiza mintea pentru productivitate maximă

5 metode pentru a-ți organiza mintea pentru productivitate maximă

 

O persoană obișnuită are 70.000 de gânduri în fiecare zi și, dacă nu înveți să le organizezi, acestea pot face ravagii în productivitatea ta.

 

Când cedezi în fața valului de gânduri care îți trec prin cap, mintea ta devine dezorganizată și, cu cât cugeți mai mult la gândurile intruzive, cu atât le oferi mai multă putere.

 

Cele mai multe dintre gândurile noastre sunt doar atât – gânduri, nu fapte. Când te trezești că ai început să crezi lucrurile negative, care distrag atenția și pe cele pesimiste pe care le spune vocea ta interioară, este foarte greu să încetinești impulsul gândurilor tale.

 

Într-un studiu recent realizat la Institutul Național pentru Îmbătrânire, s-a constatat că a-ți permite minții să fie dezorganizată nu se simte doar rău, ci este de fapt rău pentru tine. O minte dezorganizată duce la stres ridicat, negativitate cronică și impulsivitate. Aceste stări înăbușează productivitatea și contribuie la o serie de probleme de sănătate, inclusiv creșterea în greutate, boli de inimă, probleme de somn și migrene.

 

Edward Hallowell, un terapeut care îi ajută pe oameni să se ocupe de mințile dezorganizate, descrie ce se întâmplă atunci când cineva devine victima multitudinii sale de gânduri invazive: “Omul face judecăți impulsive, grăbindu-se furios să încheie. I se fură flexibilitatea, simțul umorului și capacitatea de a face față necunoscutului. El uită imaginea de ansamblu și obiectivele și valorile pe care le reprezintă. Își pierde creativitatea și capacitatea de a schimba planurile.”

 

O minte organizată, pe de altă parte, cade într-o stare de flux. Fluxul este o stare de echilibru fericită, în care ești complet cufundat într-o sarcină, complet lipsit de gânduri care distrag atenția. Stările de flux îți permit să te bucuri de munca ta și să performezi la vârful potențialului tău. Cercetările arată că oamenii care lucrează într-o stare de flux sunt de cinci ori mai productivi decât ar fi altfel.

 

„Fie ca ceea ce fac să curgă din mine ca un râu, fără forțare și fără reținere, așa cum este cu copiii.” – Rainer Maria Rilke

 

Iată cinci pași pe care să îi folosești pentru a-ți organiza și ordona mintea, pentru a găsi fluxul și pentru a te menține pe drumul cel bun pentru o zi productivă.

 

Pasul 1: Găsește cantitatea potrivită de provocare în ceea ce faci

 

Când încerci să duci la bun sfârșit munca, este ușor să-ți pierzi concentrarea și să cedezi gândurilor intruzive atunci când sarcina este prea dificilă sau prea ușoară. Ne bucurăm de o provocare sănătoasă – ceva care ne stimulează fără a fi atât de dificil încât să producă anxietate sau atât de simplu încât să inducă plictiseala. Când alegi în mod conștient și atent o sarcină, îți mărești foarte mult șansele de a obține flux.




 

Pasul 2: Preia controlul asupra emoțiilor tale

 

Deși este imposibil să controlezi cum te fac lucrurile să te simți, ai control complet asupra modului în care reacționezi la emoțiile tale. În primul rând, trebuie să fii sincer cu tine însuți despre ceea ce simți și de ce simți asta. De acolo, este mult mai ușor să canalizezi emoția pentru a produce comportamentul pe care ți-l dorești. Cheia este să identifici și să etichetezi emoțiile pe măsură ce le trăiești. Asocierea cuvintelor cu ceea ce simți face emoția tangibilă și mai puțin misterioasă. Acest lucru te ajută să te relaxezi, să descoperi ce se află în spatele emoției tale și să mergi mai departe. Dacă încerci să-ți ascunzi emoțiile și lucrezi în continuare fără să le conștientizezi, acestea te vor măcina încet și îți vor afecta concentrarea.

 

Pasul 3: Susține-ți concentrarea

 

Știm cu toții cum este atunci când vrem să realizăm sau să finalizăm ceva important, ne așezăm la birou iar apoi ne pierdem instant toată atenția, concentrarea și motivația. Este nevoie de timp pentru ca mintea ta să se cufunde complet într-o activitate. Studiile au arătat că este nevoie de cinci până la douăzeci de minute înainte ca oamenii să înceapă să se concentreze. Dacă te poți forța să continui activitatea  în ciuda oricăror distrageri timp de douăzeci de minute, șansele sunt mult mai mari să îți poți menține concentrarea și să găsești o stare de flux. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să pui deoparte sau să dezactivezi toate distragerile obișnuite (telefoane, e-mail, rețele sociale), apoi să fi cu ochii pe ceas până când nu ai făcut altceva înafară de ceea ce ți-ai propus timp de 20 de minute bune, chiar dacă nu faci mare lucru. Sunt șanse ca lucrurile să înceapă să se îmbunătățească pentru tine odată ce ai atins pragul de douăzeci de minute.

 

Pasul 4: Ia pauze

 

Creierul și corpul nostru pur și simplu nu sunt conectate pentru perioade prelungite de muncă. Deși s-ar putea să crezi că a sta la birou timp de opt ore consecutiv este cel mai bun mod de a-ți termina toată munca, acest lucru poate funcționa împotriva ta. Cercetările au arătat că cel mai productiv ciclu de lucru tinde să fie de 52 de minute de muncă neîntreruptă, urmate de pauze de 17 minute. Deși probabil nu este realist să structurezi programul atât de rigid, pentru majoritatea oamenilor, bătălia este câștigată doar amintindu-și să facă pauze. Asigură-te că îți iei câteva pauze scurte de-a lungul zilei.

 

Pasul 5: Seturi de schimburi

 

Odată ce ai luat o pauză, trebuie să te concentrezi înapoi asupra sarcinii tale. Indiferent cât de „în temă” ai fost înainte de a lua pauza, uneori vei descoperi că te-ai întors la punctul unu când vine vorba de concentrare. Pentru a face o schimbare corectă, trebuie să-ți reorganizezi gândurile urmând pașii de la unu la patru de mai sus, mai ales dacă ai probleme cu reîntoarcerea la ceea ce făceai. Vei descoperi că revenirea rapidă în flux după o pauză este foarte eficientă, dar trebuie făcută cu intenție.

 

Organizarea minții pentru a experimenta fluxul nu este deosebit de dificilă, dar necesită atenție și monitorizare. Urmează acești cinci pași oricând trebuie să faci mai multe. Și nu uita, un somn bun pe parcursul nopții este cheia succesului. Pentru un somn bun, ai nevoie de un set de pijamale de damă confortabil, precum sunt cele de pe Adictiv.ro.

Suport clienti Luni-Vineri 10:00 - 14:00

0772 689 924 office@adictiv.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!