NOU: Cumperi orice produs si ai retur sau schimb GRATUIT* in primele 14 zile

5 beneficii științifice ale trezitului devreme

5 beneficii științifice ale trezitului devreme

Se spune că „pasărea care se trezește devreme primește viermele”, dar cum rămâne cu cei care nu se trezesc devreme?

Cu toții avem zile în care avem chef să fim un cocon și să stăm toată ziua în pat, în pijamalele de damă sau în cămașa de noapte preferată – și ne permitem să le avem cu bucurie. Alteori, trezirea la amiază ne face să ne simțim ca niște slobi, indiferent cât de bun a fost somnul nostru sau cât de plăcut visul nostru.

Indiferent de rutină de somn care funcționează pentru tine, este în regulă. Nimeni nu te obligă să te transformi de la a fi o bufniță de noapte la o pasăre timpurie. Reține că, dacă te decizi vreodată să îți schimbi rutina de noapte, somnul și trezirea devreme au și multe beneficii.

 

1) Note mai bune și performanță la muncă

„O persoană care până la ora zece nu și-a făcut jumătate din munca sa, are șansa să lase cealaltă jumătate nefăcută.” ― Emily Brontë, Wuthering Heights

 

Un studiu realizat de Universitatea din Texas a arătat că studenții care se trezeau devreme au fost, de asemenea, performanți și au primit note mai bune. Totuși, nu poți să te trezești devreme și să speri la un A. Trebuie să depui efort și să îl combini și cu perseverența.

 

Acele câteva ore de dimineață, pot fi factorul definitoriu între o notă de eșec și cea de promovare.

 

2) Dacă te trezești mai devreme, vei avea o dietă mai echilibrată

„Nu ești sănătos, decât dacă somnul tău este sănătos.” – Dr. William Dement

 

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, așa că încearcă să nu o săriți des.

 

Ne place să dormim cât de mult putem apăsând simultan butonul de amânare. Ațipim, iar apoi ne trezim și descoperim că deja au trecut două-trei ore. Acest lucru înseamnă de obicei că micul dejun nu mai devine o opțiune, așa că sari peste. Sau iei un brunch în schimb.

 

Dă-i corpului șansa de a absorbi nutrienți sănătoși la prima oră a dimineața. Micul dejun dictează de obicei cum vor arăta restul meselor. Cu cât mănânci mai sănătos dimineața, cu atât este mai puțin probabil să ai poftă de mâncare nesănătoasă pentru restul zilei.

 

3) Timp de liniște și meditație

„Somnul este cea mai bună meditație.” – Dalai Lama

 

Cine nu apreciază un drum liniștit până la serviciu? Vei avea drumurile pentru tine, fără trafic. În plus, dacă te trezești devreme, poți să prinzi răsăritul. A fi martor la „pictura” zilnică fără filtru a Mamei Natură este minunat. Transformă acele gânduri de noaptea târziu în meditații de dimineață. 

 

4) Beneficii fizice

„Viața ta este o reflectare a modului în care dormi, iar modul în care dormi este o reflectare a vieții tale.” – Dr. Rafael Pelayo

 

Cei care au avut deja o zi lungă și stresantă la serviciu ar prefera să se răsfețe cu niște Netflix și să se relaxeze la sfârșitul zilei. Uneori, planurile și urgențele apar după muncă, forțându-te să anulezi antrenamentele.

 

Așa că fă-le dimineața, când nimic nu îți sta în cale. Exercițiile de dimineață devreme ne stimulează rata metabolică, ușurând arderea grăsimilor din dietă și a caloriilor.

 

Când suntem lipsiți de somn, timpii de reacție sunt mai lenți și nivelul tensiunii arteriale începe să crească. Există, de asemenea, o tendință mai mare de a mânca în exces atunci când suntem stresați. Dacă devii o pasăre timpurie, te poți bucura de aceste avantaje – și multe altele.

 

5) Mindset pozitiv și sănătate mintală îmbunătățită

„În fiecare dimineață ai două opțiuni: să continui să dormi cu visele tale sau să te trezești și să le urmărești.”

 

Cu cât ești mai puțin stresat (pentru că în sfârșit dormi suficient), cu atât sunt șansele mai mici de a dezvolta insomnie, depresie, anxietate etc.

 

În plus, a nu fi nevoie să te grăbești dimineața înseamnă mai mult timp pentru a te pregăti. Poți să petreci timpul alegând ținute care te vor face cu siguranță să te simți îndrăzneață. Aprecierea stilului personal și încrederea merg adesea mână în mână.

 

Totuși, pentru a te putea bucura de beneficiile trezitului devreme, trebuie să ai parte de un somn odihnitor pe timpul nopții. Iar primul pas pe care trebuie să-l faci în această direcție este să alegi un set de pijamale realizat dintr-un material confortabil, care se simte plăcut pe piele, precum este satinul. 

Pe Adictiv.ro vei putea să găsești o gamă largă de pijamale de damă, cămăși de noapte și halate de damă din satin care te vor ajuta să ai parte de un somn mai odihnitor. 

Suport clienti Luni-Vineri 10:00 - 14:00

0772 689 924 office@adictiv.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!