NOU: Cumperi orice produs si ai retur sau schimb GRATUIT* in primele 14 zile

3 curiozități interesante despre pijamale

3 curiozități interesante despre pijamale

   O decizie personală, influențată de preferințele fiecărei persoane, alegerea pijamalelor, pare să fie cea mai simplă sarcină dintre toate cele pe care le avem de făcut. În realitate, această activitate poate dura mai mult decât ne așteptăm și nu se întâmplă astfel pentru că suntem indecise sau pentru că nu ne cunoaștem suficient de bine, ci pentru că pijamalele fac parte dintr-o ținută extrem de importantă.

   La fel ca obiectele de vestimentație pe care le purtăm în exterior, și seturile de pijamale au o semnificație aparte, atât pentru noi, cât și pentru ceilalți. De exemplu, persoanele din familie, cele cu care locuiești sau cu care te întâlnești măcar ocazional la tine acasă, te vor vedea îmbrăcată și într-o astfel de ținută și vor putea observa cât de mult te dedici propriei persoane și câtă atenție acorzi îngrijirii personale. În aceeași măsură contează și felul în care ne simțim zi de zi, starea de spirit pe care o avem și lucrurile pe care le facem pentru a ne crește încrederea în noi. Și este de la sine înțeles că locul în care ne simțim cel mai bine și în care ne regăsim în întregime este propria locuință, motiv pentru care avem nevoie să facem orice alegere în funcție de ceea ce ne ajută să ne relaxăm și să obținem liniștea la care visăm tot timpul. Astfel, pijamalele comode și bine alese, cu un aspect plăcut si potrivit personalității noastre, sunt varianta ideală pe care o putem alegem. 

  De ce sunt atât de importante? Cum le alegem? Din ce materiale trebuie să fie făcute ele pentru a fi un răsfăț al pielii noastre? Acestea sunt câteva curiozități pe care cu toții le avem, iar astăzi vei descoperi toate răspunsurile alături de noi.

  Obiecte vestimentare ce au o istorie a lor 

  În Marea Britanie, pijamalele au început să fie utilizate în secolul XIX, coloniștii britanici din India observând la majoritatea localnicilor că purtau pantaloni foarte largi și confortabili, pe care s-au gândit să îi utilizeze și ei în momentele de odihnă și pentru somn. Mai apoi, această modă s-a răspândit în întreaga lume. În 1920-1930 pijamaua era considerată obiect vestimentar de lux, iar oamenii cu statut financiar înalt le purtau inclusiv când ieșeau să se plimbe în stațiunile de pe litoral.

   Cum alegem o pijama damă?

  Primul aspect care ar trebui să ne intereseze este materialul. Cele mai potrivite țesături pentru astfel de haine, sunt satinul, mătasea și bumbacul. Acestea reprezintă puncte de reper în alegerea unei pijamale, mai ales că materialul trebuie să fie în concordanță cu întrebuințarea pieselor pentru care optăm. Astfel, dacă vrei să ai parte de o ținută confortabilă și în același timp, plăcută vizual, senzuală, sexy și plină de eleganță, satinul este perfect, fără urmă de îndoială. Măsurile și lungimile sunt, de asemenea, extreme de importante, întrucât pijamaua nu trebuie să fie mult prea largă, dar nici foarte mulată, și este necesar să se potrivească anotimpului în care urmează să o purtăm. Și nu în ultimul rând, modelul trebuie să fie ales în funcție de ceea ce ne reprezintă, să aibă nuanțele noastre preferate, potrivite culorii părului și a tenului. Modelul poate fi încărcat, floral, animal print, ori unul de tip uni. Iar atunci când vorbim despre modelul pentru o pijama damă potrivită, ne referim și la tipul acesteia, mai exact, la alegerea dintre o pijama din două piese, ori o cămașă de noapte. 

   Pe oricare o vei alege, nu uita că ai nevoie și de accesorii, și adaugă pe lista de cumpărături și un halat de damă, tot din satin, cu care să îți creezi o ținută completă.  

Suport clienti Luni-Vineri 10:00 - 14:00

0772 689 924 office@adictiv.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!