NOU: Cumperi orice produs si ai retur sau schimb GRATUIT* in primele 14 zile

15 Moduri de a vă face casa mai organizată, mai atractivă și mai eficientă

15 Moduri de a vă face casa mai organizată, mai atractivă și mai eficientă

Casa modernă este mult mai mare decât casa de acum 30 de ani – și mult mai aglomerată! Cum se poate întâmpla asta? Practic, cererea noastră de lucruri depășește capacitatea noastră de a cumpăra spațiu – nu e de mirare că spațiile de stocare reprezintă una dintre industriile de vârf în creștere din Statele Unite.

 

Lăsând la o parte întrebările despre consumerism, ceea ce înseamnă toate aceste lucruri în exces pentru majoritatea dintre noi este mai mult timp petrecut cu menținerea spațiilor noastre de locuit pentru a păstra o ordine aparentă în viața noastră. Cei mai mulți dintre noi nu doresc să își petreacă serile și weekend-urile – și mai mult pentru cei care lucrează de acasă, niciodată siguri unde este ceea ce căutăm și călcăm constant peste toate acele lucruri de care, dintr-un motiv sau altul, aveam nevoie.


 

Sfaturi generale pentru buna organizare a casei :

 

  1. Maschează rafturile de la debara cu perdele sau jaluzele.

 
  1. Folosește mobila pe care o ai deja pe post de suport pentru TV.

 
  1. Folosește cutii de pantofi sau cutii speciale pentru depozitare pentru a organiza elementele decorative de care nu mai ai nevoie

 
  1. Organizează casa după sarcinile pe care le faci în fiecare loc. Păstrează lucrurile pentru mașină în garaj, soluțiile pentru curățenia băii stochează-le în dulapurile din baie și tot așa. Ține lucrurile din categoria birotică (agrafe, hârtie, capse, mape etc) pe birou sau în sertarele și dulapurile din zonă.

 
  1. Folosește etichete! Etichetarea nu este doar pentru dosare cu documente - organizează totul mai eficient cu ajutorul etichetelor. Recipiente de depozitare, rafturi de cărți, suporți pentru haine - există milioane de locuri în care o etichetă inteligentă poate preveni apariția dezordinii.

 
  1. Stabilește clar ce trebuie să stea pe cuier. Găsește un loc, de preferință lângă ușă, unde să stea paltoanele, jachetele, pantofii, poșetele, cheile și tot ce trebuie să găsești cu ușurință data viitoare când pleci din casă. 

 
  1. Organizează cuierul cu zone dedicate fiecărui membru al familiei. Astfel fiecare dintre voi va știi exact unde sunt lucrurile lui.

 
  1. Dacă este posibil, folosește un dulap sau o vitrină înaltă din sticlă pentru depozitarea condimentelor. Astfel poți vedea mereu ce este pe fiecare raft și nu vei mai pierde timp scormonind printre cutii și alte borcane.

 
  1. Folosește un recipient pentru lucruri “pierdute”. În spațiile comune precum holul, pune o pungă în care să se adune lucrurile găsite oriunde altundeva în afară de locul lor.

 
  1. Păstrează sacii de gunoi lângă coșurile de gunoi. Astfel persoana care va duce gunoiul, va putea înlocui rapid sacul coșului de gunoi.

 
  1. Profită de spatele ușilor și pune un dulap cu rafturi din pânză.

 
  1. Spală vasele imediat după ce mănânci. În felul acesta scapi de o grijă și păstrezi bucătăria organizată.

 
  1. Dacă ai o casă și o familie mare, cel mai bun sfat ar fi să cumperi o mașină de spălat. Aceasta nu doar că te va ajuta să economisești timp, dar va ajuta considerabil la menținerea curățeniei din bucătărie.

 
  1. Adoptă codul culorilor împreună cu familia ta! Stabilește o culoare pentru fiecare membru al familiei tale și cumpără toate obiectele (prosoape, periuța de dinți, pahare, farfurii și orice îți trece prin cap) pentru acea persoană în culoarea stabilită.

 
  1. Ține lucrurile pentru camping grupate în același loc. Pune cortul, butelia de gaz pentru aragazul portabil, sacii de dormit și tot echipamentul pe care îl ai pentru această activitate în același loc. Astfel va dura mai puțin să le găsești atunci când vrei să pleci în următoarea expediție.

Acum că ai organizat casa, nu uita nici de tine. Este foarte important ca și viața ta să fie organizată. Iar primul pas pentru a face acest lucru este - somnul. Pentru a avea parte de un somn odihnitor îți sugerăm să vizitezi Adictiv.ro și să-ți achiziționezi o pijama de damă din satin.

Suport clienti Luni-Vineri 10:00 - 14:00

0772 689 924 office@adictiv.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!