NOU: Cumperi orice produs si ai retur sau schimb GRATUIT* in primele 14 zile

14 Moduri de a deveni o persoană mai bună

14 Moduri de a deveni o persoană mai bună

 

Cu toții am făcut greșeli de-a lungul vieții care nu ne-au pus în cea mai bună lumină - cum ar fi hărțuirea cuiva de la școală sau am mințit cu ceva la un moment dat. Cu toate acestea, sunt șanse mari să te simți puțin vinovat și să ai regrete din cauza situației.

 

Dacă vrei să continui să crești ca persoană, iată 15 moduri de a profita la maximum de tine.

 

  1. Complimentează-te

 

În fiecare dimineață, înainte de a continua cu rutina zilnică, acordă-ți câteva minute pentru a-ți face un compliment. Indiferent dacă îți complimentezi ținuta, tunsoarea sau modul în care ai finalizat recent o sarcină folosind setul de abilități unice, oferindu-ți un mic impuls emoțional te va face fericit. Și, atunci când ești fericit cu tine însuți, acea emoție poate fi contagioasă pentru cei din jurul tău.

 

  1. Nu căuta scuze

 

A da vina pe soț/soție, șeful sau clienții tăi este inutil și nu te va duce prea departe. În loc să arăți cu degetul și să te scuzi că nu ești fericit sau mulțumit de viața personală sau profesională, asumă-ți greșelile și învață din ele. Când faci asta, vei deveni o persoană mai bună. Dar când începi să recunoști greșelile pe care le-ai făcut, creierul tău începe să caute moduri pentru a evita acele greșeli pe viitor. Astfel, vei evolua constant.

 

  1. Lasă furia

 

Să renunți la furie, este ceva ușor de spus dar puțin mai complicat de atins. În timp ce furia este o emoție perfect normală, nu o poți lăsa să se dezlănțuie. Când se întâmplă acest lucru, poți lua decizii greșite și, mai important, poate afecta sănătatea. Cercetările sugerează că furia reținută poate provoca probleme digestive, dificultăți de somn și chiar boli de inimă.

 

Pentru a gestiona furia, este foarte important să conștientizezi înainte de toate. După ce ai conștientizat, retrage-te puțin astfel încât să-ți creezi timp pentru a analiza factorul declanșator. 

 

  1. Învață să ierți

 

Joyce Marter, LCPC, sugerează să ierți și să renunți la resentimente.  „Dacă nu există niciun alt motiv decât pentru tine, iartă și  detașează-te de experiențele negative din trecut. Fă-ți timp să meditezi și mulțumește pentru înțelepciunea și cunoștințele dobândite din suferința ta.”

 

  1. Fii sincer și direct

 

Cum te-ai simți dacă o persoană dragă sau un partener de afaceri te-ar minți? Sunt șanse să vezi asta ca pe o încălcare a încrederii. Dacă vrei să fii o persoană mai bună în viața ta personală sau profesională, ar trebui să spui întotdeauna adevărul și să spui cât mai clar posibil ceea ce încerci să transmiți. Învață să îți exprimi gândurile, sentimentele și ideile într-un mod deschis și onest.

 

  1. Fii de ajutor

 

Fie că cedezi locul tău unei persoane în vârstă în metrou, dacă ajuți un coleg de muncă într-un proiect sau duci deschizi ușa unui vecin din bloc, a fi de ajutor este una dintre cele mai simple și mai eficiente moduri pentru a deveni o persoană mai bună. O să constați că pe parcurs ce începi să ajuți mai mult, vei fi mai mulțumit cu propria persoană și vei aduce un aport considerabil pentru încrederea în sine.

 

  1. Ascultă-i pe ceilalți

 

După cum notează Jeet Banerjee, „A asculta oamenii și a da cuvântul tuturor este unul dintre cele mai grozave lucruri pe care le poți face”. El adaugă că „Am ajuns să întâlnesc unii dintre cei mai uimitori oameni, să închei unele dintre cele mai mari afaceri și să dezvolt conexiuni care vor dura toată viața, totul pentru că mi-am făcut timp să ascult oamenii. A fi un bun ascultător îți poate schimba viața într-o manieră pozitivă”.

 

  1. Acționează la nivel local

 

Poate că nu pare mare lucru, dar susținerea unei cauze locale, donarea de haine sau cumpărarea de la piețele sau afacerile din cartier, sunt modalități simple prin care poți ajuta comunitatea. Poate că nu poți salva lumea, dar ai putea foarte bine să faci o diferență în jurul tău. Cunoaște-ți comunitatea!

 

  1. Fii întotdeauna politicos

 

De cât de mult efort este nevoie să spui „mulțumesc” sau să ții ușa liftului deschisă pentru cineva? Nu prea mult. Cu toate acestea, actele de bunătate pot face ziua mai bună cuiva. 

 

  1. Fii tu însuți

 

Tiffany Mason are cinci motive excelente pentru care ar trebui să fii tu însuți. Acestea includ posibilitatea de a te alinia cu valorile și convingerile tale, să clarifici cine ești, să devii mai curajos, să creezi limite și să-ți găsești concentrarea.

 

  1. Fii deschis la schimbare

 

Fie că încerci un nou restaurant, călătorești într-o parte necunoscută a lumii sau faci ceva care te-a speriat mereu, ar trebui să fii mereu deschis la schimbare. Acest lucru îți permite să crești pentru că experimentezi ceva nou. Faptul că îmbrățișezi schimbarea te va ajuta să dobândești mai multă încredere în tine.

 

  1. Fii respectuos

 

Cum te-ai simți dacă tocmai ți-ai fi curățat casa și cineva ar intra încălțat și ar răspândi noroiul peste tot? Probabil că ai fi puțin enervat că nu și-a dat jos pantofii. Ia acest exemplu și folosește-l în viața de zi cu zi. De exemplu, nu arunca gunoiul sau mucurile de țigară pe podeaua toaletelor publice sau a trotuarelor doar pentru că altcineva le va curăța. Respectă timpul, gândurile, ideile, stilul de viață, sentimentele, munca și orice altceva al celorlalți. Nu trebuie să fii de acord cu nimic, dar oamenii au dreptul la opiniile lor, iar ale tale nu sunt mereu corecte.

 

  1. Nu te prezenta cu mâinile goale

 

Mergi la o petrecere weekend-ul acesta la apartamentul prietenului tău? Asigură-te că nu ajungi cu mâinile goale. Chiar dacă ai fost asigurat că va fi o mulțime de mâncare și băutură, adu ceva pentru a arăta că apreciezi invitația.

Dacă nu vrei să aduci alimente, poți să-i faci cadou gazdei un set de pijamale de damă sau o cămașă de noapte de pe Adictiv.ro. Cu siguranță se va bucura pe cinste de cadou.

 

  1. Surprinde oamenii

 

Cât de bine te simți să faci pe cineva să zâmbească? Se simte destul de bine, nu? Surprinde-i pe cei dragi sau pe colegii de muncă din când în când, cu un cadou, o noapte în oraș sau oferindu-le ajutor atunci când știți că le-ar putea folosi.

 

A deveni o persoană mai bună nu se întâmplă peste noapte, dar este posibil. Ai încredere în tine și fi conștient că se poate!

Suport clienti Luni-Vineri 10:00 - 14:00

0772 689 924 office@adictiv.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!